Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ημικρανία: Ποιες τροφές την πυροδοτούν και γιατί
[OnMed]: Ημικρανία: Ποιες τροφές την πυροδοτούν και γιατί

[OnMed]: Ημικρανία: Ποιες τροφές την πυροδοτούν και γιατί

Μια κρίση ημικρανίας μπορεί να πυροδοτηθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως ο πόνος στον αυχένα, η κούραση, ο ανήσυχος ύπνος και οι έντονες μυρωδιές. Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό mSystems της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας υποδεικνύει ότι ένας άγνωστος μέχρι σήμερα παράγοντας κινδύνου για την ημικρανία είναι η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε βακτήρια του εντέρου και του στόματος και σε συγκεκριμένες τροφές.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, ορισμένα βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο και στη στοματική κοιλότητα μπορεί να «βάζουν το χεράκι» τους ώστε κάποιος να υποφέρει από ημικρανίες .

Όσοι πάσχουν από αυτούς ημικρανίες, διαπίστωσαν οι ερευνητές, διαθέτουν στο στόμα και στο έντερό τους περισσότερους μικροοργανισμούς που διασπούν γρήγορα τα νιτρικά άλατα. Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί ορισμένες τροφές, όπως η σοκολάτα, το κρασί, τα επεξεργασμένα κρέατα (π.χ. λουκάνικα) και άλλα φαγητά, που περιέχουν νιτρικά άλατα φαίνεται να «πυροδοτούν» ημικρανίες. Όταν αυτές οι χημικές ουσίες διασπώνται από τα βακτήρια στο σώμα μετατρέπονται σε νιτρικό οξείδιο στο αίμα, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!