Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Η βιταμίνη που προστατεύει από το γλαύκωμα & σε ποιες τροφές βρίσκεται
[OnMed]: Η βιταμίνη που προστατεύει από το γλαύκωμα & σε ποιες τροφές βρίσκεται

[OnMed]: Η βιταμίνη που προστατεύει από το γλαύκωμα & σε ποιες τροφές βρίσκεται

Το γλαύκωμα αποτελεί τη δεύτερη συνηθέστερη αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης στον κόσμο, μετά τον καταρράκτη , και την κυριότερη αιτία τύφλωσης στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των Αμερικανών ασθενών να εκτιμάται στα 3 εκατομμύρια.

Αντιμετωπίζεται με ειδικές οφθαλμικές σταγόνες, φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση, ωστόσο ο στόχος πάντοτε πρέπει να είναι η πρόληψη. Στο πλαίσιο αυτό, Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν την αναπάντεχη προστατευτική δράση που παρέχει μια πολύτιμη βιταμίνη ενάντια στο γλαύκωμα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Science , πειράματα σε ποντίκια υπέδειξαν ότι η προσθήκηβιταμίνης Β3 σε νερό μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση γλαυκώματος και μάλιστα παρά το γεγονός ότι τα πειραματόζωα ήταν γενετικά προδιατεθειμένα να εκδηλώσουν βλάβες στο οπτικό νεύρο. Οι ερευνητές ευελπιστούν πως η βιταμίνη μπορεί να αποτελέσει ασφαλές και οικονομικό μέσο πρόληψης της κοινής πάθησης.

Η θετική επίδραση της βιταμίνης Β3, σύμφωνα με τη μελέτη, οφείλεται στο ότι διατηρεί τα γηράσκοντα κύτταρα του ματιού υγιή για περισσότερο καιρό.

Αν και στο πείραμα η βιταμίνη χορηγήθηκε μαζί με νερό, οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί ενέσιμη θεραπεία, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ηλικιωμένους, αφού συχνά ξεχνούν να πάρουν την αγωγή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!