Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Η δύναμη της Ανοσοθεραπείας και ο φόβος ότι γυρνάμε στο ’70 για τους μη έχοντες…
[OnMed]: Η δύναμη της Ανοσοθεραπείας και ο φόβος ότι γυρνάμε στο ’70 για τους μη έχοντες…

[OnMed]: Η δύναμη της Ανοσοθεραπείας και ο φόβος ότι γυρνάμε στο ’70 για τους μη έχοντες…

Για την επανάσταση που έχει φέρει η ανοσοθεραπεία στην Ιατρική και στην επιστήμη, η οποία όμως είναι πολύ ακριβή στις ημέρες μας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να γυρίσουμε στην δεκαετία του 1970, όπου οι έχοντες ταξίδευαν στο εξωτερικό προκειμένου να ανακτήσουν την υγεία τους, μίλησε χθες ο καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του Σωτηρία κ. Κωνσταντίνος Συρίγος, σε εκδήλωση της MSD , με θέμα τις σημαντικές ανακαλύψεις της ανοσο-ογκολογίας και η συνεισφορά της στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Η δυναμική της ανοσοθεραπείας αγγίζει σχεδόν τα …θαύματα, όπως τονίστηκε από τους καθηγητές και τους ομιλητές χθες, καθώς η επιβίωση για έναν ασθενή από καρκίνο του πνεύμονα μπορεί να φθάσει ακόμη και τα τρία χρόνια, όταν κάποτε ήταν μόλις τέσσερις μήνες. Μιλάμε για μία χρονιότητα χωρίς επιδείνωση καθώς με την ανοσοθεραπεία ξυπνάμε το ανοσοποιητικό σύστημα, σχεδόν το μαστιγώνουμε. Ωστόσο, μόνο ένα 25% των ασθενών, θεραπεύεται από την ανοσοθεραπεία, σύμφωνα με τον καθηγητή Συρίγο.

Η Ανοσο – Ογκολογία έχει καθιερωθεί ως ένα από τα νέα όπλα για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Για το λόγο αυτό και στο πλαίσιο του Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα που είναι ο Νοέμβριος, το Τμήμα Ογκολογίας της MSD διοργάνωσε συνέντευξη τύπου για να φωτίσει περισσότερο τις σημαντικές ανακαλύψεις της Ανοσο-Ογκολογίας αλλά και τα σημαντικά της επιτεύγματα μέχρι σήμερα στην αντιμετώπιση της μάστιγας του καρκίνου και ειδικότερα του καρκίνου του πνεύμονα, που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!