Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Γρίπη: Ο εμβολιασμός της μητέρας δεν σχετίζεται με τον αυτισμό στα παιδιά
[OnMed]: Γρίπη: Ο εμβολιασμός της μητέρας δεν σχετίζεται με τον αυτισμό στα παιδιά

[OnMed]: Γρίπη: Ο εμβολιασμός της μητέρας δεν σχετίζεται με τον αυτισμό στα παιδιά

Δεν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της ασθένειας μιας γυναίκας από γρίπη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του αυξημένου κινδύνου να γεννήσει αυτιστικό παιδί, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες δεν διαπίστωσαν επίσης να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της αύξησης των κρουσμάτων αυτισμού και του εμβολιασμού των εγκύων γυναικών κατά της γρίπης. Τόνισαν όμως ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες που θα αφορούν αποκλειστικά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ώστε να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια του εμβολίου.

«Μολονότι δεν συνιστούμε να αλλάξει η πολιτική του εμβολιασμού κατά της γρίπης στις έγκυες γυναίκες, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να γίνουν και άλλες μελέτες, για προληπτικούς λόγους, για να διευκρινιστεί κάθε πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου (που χορηγείται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης) και του αυτισμού» εξήγησαν.

Η μελέτη δημοσιεύεται στον ιστότοπο της ιατρικής επιθεώρησης JAMA Pediatrics.

Οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο Δρ. Ουσένι Ζέρμπο, εξήγησαν ότι τα δεδομένα που συνέλεξαν αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει «μια αύξηση του κινδύνου μεταξύ των παιδιών οι μητέρες των οποίων είχαν εμβολιαστεί κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους». Υπογραμμίζουν όμως ότι ο κίνδυνος αυτός είναι «στατιστικά ασήμαντος» και πιθανότατα τυχαίος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!