Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Για πόσα χρόνια πρέπει να φοριέται το «μασελάκι»;
[OnMed]: Για πόσα χρόνια πρέπει να φοριέται το «μασελάκι»;

[OnMed]: Για πόσα χρόνια πρέπει να φοριέται το «μασελάκι»;

Το μασελάκι είναι ένας δημοφιλής ορθοδοντικός μηχανισμός που χρησιμοποιείται συνήθως αφού αφαιρεθούν τα σιδεράκια , προκειμένου να διατηρηθεί το αισθητικό αποτέλεσμα της θεραπείας.

Μιας και τα δόντια έχουν την τάση να κουνιούνται σε κάθε ηλικία, το μασελάκι βοηθά ώστε να μη στραβώσουν ξανά μετά την ολοκλήρωση της ορθοδοντικής θεραπείας.

Ανάλογα με τη φύση και την έκταση του ορθοδοντικού προβλήματος, το μασελάκι θα πρέπει αρχικά να φοριέται συνεχώς για κάποιο χρονικό διάστημα και όταν το κρίνει ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για μερικές ώρες μέσα στην ημέρα. Για πόσο καιρό όμως πρέπει να συνεχίζεται η χρήση προκειμένου να μη στραβώσουν ξανά τα δόντια;

Σύμφωνα με τη Βρετανική Ορθοδοντική Εταιρεία (BOS), το μασελάκι πρέπει να φοριέται εφ’ όρου ζωής. Όπως επισημαίνει η Εταιρεία, τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως τα δόντια μπορεί να αρχίσουν και πάλι να στραβώνουν αφού αφαιρεθούν τα σιδεράκια, αφού έχει παρατηρηθεί ότι 7 στους 10 ασθενείς που φορούν το μασελάκι μόνο για ένα με δύο χρόνια θα χρειαστούν ξανά σιδεράκια σε βάθος 10ετίας.

«Αν ο ασθενής δεν φορά το μασελάκι, τα δόντια θα στραβώσουν ξανά και η σκληρή δουλειά που έχουν κάνει τα σιδεράκια θα χαθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ορθοδοντικός Σάιμον Λίτλγουντ, μιλώντας εκ μέρους της Εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!