Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 6 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Οι επτά συνηθέστερες αιτίες
[OnMed]: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Οι επτά συνηθέστερες αιτίες

[OnMed]: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Οι επτά συνηθέστερες αιτίες

Η καούρα είναι ένα σύμπτωμα της παλινδρόμησης οξέων από το στομάχι και συμβαίνει όταν τα οξέα ερεθίζουν τον οισοφάγο, τον σωλήνα που συνδέει το στομάχι με τον λαιμό.

Ο οισοφάγος είναι πολύ πιο ευαίσθητος από το στομάχι και είναι κατασκευασμένος για να χειρίζεται τις διαβρωτικές επιδράσεις των οξέων.

Μια μικρή παλινδρόμηση οξέων είναι φυσιολογική κατά καιρούς, ειδικά αν φάγατε ή ήπιατε πολύ.

Αν η παλινδρόμηση όμως επαναλαμβάνεται, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD) και πρέπει να την αντιμετωπίσετε άμεσα.

Mπορείτε να αποτρέψετε την περιστασιακή παλινδρόμηση οξέων μόνοι σας, κάνοντας κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, όπως καταναλώνοντας μικρότερα γεύματα ή χάνοντας το περιττό σας βάρος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που προκαλούν τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

1. Συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά

Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως είναι η σοκολάτα, τα πικάντικα τρόφιμα, τα εσπεριδοειδή ή τα όξινα τρόφιμα όπως τα πορτοκάλια και οι ντομάτες, η μέντα, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα ανθρακούχα ποτά, αποτελούν τους κύριους «ενόχους» για την παλινδρόμηση.

Τα παραπάνω τρόφιμα δεν αφομοιώνονται εύκολα από το στομάχι κι έτσι αυτό παράγει επιπλέον οξέα, τα οποία μπορεί να καταλήξουν στον οισοφάγο.

Τα λιπαρά τρόφιμα μπορεί επίσης να χαλαρώσουν τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα, ο οποίος συνήθως λειτουργεί ως βαλβίδα για το στομάχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!