Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Εξωσωματική γονιμοποίηση: Οι τροφές που μειώνουν τα ποσοστά επιτυχίας
[OnMed]: Εξωσωματική γονιμοποίηση: Οι τροφές που μειώνουν τα ποσοστά επιτυχίας

[OnMed]: Εξωσωματική γονιμοποίηση: Οι τροφές που μειώνουν τα ποσοστά επιτυχίας

Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι σκόπιμο να ακολουθούν υγιεινή διατροφή, η οποία δρα ευεργετικά στη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα, φάνηκε ότι η μεσογειακή διατροφή ίσως βοηθά στην αύξηση των ποσοστών επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Νέα μελέτη Βραζιλιάνων ερευνητών στην κλινική Fertility Medical Group του Σάο Πάουλο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίησης πρέπει να αποφεύγουν τα αναψυκτικά και να πίνουν τον καφέ τους χωρίς ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 524 γυναίκες οι οποίες επρόκειτο να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι γυναίκες συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τις διατροφικές συνήθειές τους και το αν έπιναν οποιουδήποτε είδους αναψυκτικά και καφέ με ή χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες.

Στη διάρκεια δύο ετών, οι γιατροί έλαβαν από τις γυναίκες αυτές συνολικώς 5.548 ωάρια, άλλα εκ των οποίων απέρριψαν διότι ήταν φτωχής ποιότητας και άλλα τα γονιμοποίησαν, διαχωρίζοντας τα καλής από τα κακής ποιότητας έμβρυα και προχωρώντας εν συνεχεία στην εμφύτευση.

Η ποιότητα των ωαρίων επηρεαζόταν αρνητικά από την κατανάλωση αναψυκτικών, είτε ήταν κανονικά είτε διαίτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!