Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ευρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας: Μόνο με την ένωση όλων των φορέων μπορεί να τεθεί υπό διαχείριση
[OnMed]: Ευρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας: Μόνο με την ένωση όλων των φορέων μπορεί να τεθεί υπό διαχείριση

[OnMed]: Ευρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας: Μόνο με την ένωση όλων των φορέων μπορεί να τεθεί υπό διαχείριση

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια «tackling obesity together» και στηρίζει την Ευρωπαϊκή Μέρα για την Παχυσαρκία 2017 σε συνεργασία με τον Γαλλικό Σύνδεσμο για τους Παχύσαρκους Ασθενείς, CNAO.

Με δεδομένο ότι η παχυσαρκία είναι ένα σύνθετο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα, μπορεί να τεθεί υπό διαχείριση μόνο εάν πολλοί φορείς ενώσουν τις δυνάμεις τους για την «από κοινού αντιμετώπιση της παχυσαρκίας» (tackling obesity together).

Παραμένοντας αφοσιωμένη σε δράσεις για την επιδημία της παχυσαρκίας, η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών, ISA, ενώνεται με την Collectif National des Associations d’Obèses (CNAO – Γαλλικό Σύνδεσμο για τους Παχύσαρκους Ασθενείς) στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Παχυσαρκία στις 20 Μαΐου, με τη δημιουργία δύο βίντεο που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ενημέρωση για αυτό το αυξανόμενο πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Η παχυσαρκία συνεχίζει να αυξάνεται εξαιτίας ενός συνδυασμού υψηλής πρόσληψης θερμίδων καικαθιστικής συμπεριφοράς που οδηγεί σε αυτό που αποκαλούμε ενεργειακή ανισορροπία. Σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, το να κάνουμε μικρά βήματα για ένα πιο υγιές σωματικό βάρος αποτελεί τον τρόπο για να προχωρήσουμε μπροστά. Η πρόληψη παραμένει η πιο αποτελεσματική θεραπεία, και μία αναγκαία στρατηγική για να αποφύγουμε την αύξηση του βάρους είναι το να ακολουθούμε μία συνολικά υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και το να είμαστε σωματικά δραστήριοι στη διάρκεια της ημέρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!