Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [OnMed]: Ο επιστημονικός τρόπος να… χωρίσεις
[OnMed]: Ο επιστημονικός τρόπος να… χωρίσεις

[OnMed]: Ο επιστημονικός τρόπος να… χωρίσεις

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να πεις στον σύντροφό σου ότι δεν θες να είστε πια μαζί, μπορείς όμως να κάνεις την όλη διαδικασία λίγο πιο ανώδυνη αν ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη , η καλύτερη στρατηγική είναι η ευθύτητα και η αμεσότητα.

Στόχος της μελέτης ήταν να εξερευνήσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακοινώσεις ένα άσχημο νέο και σε γενικές γραμμές οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι προτιμότερο να πει κανείς αυτό που θέλει χωρίς πολλές πολλές περιτροπές.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, έδειξε η μελέτη, προτιμούν να μάθουν αμέσως τι συμβαίνει, ακόμη κι αν ξέρουν ότι τα νέα είναι άσχημα, παρά να τους «χρυσώνουν το χάπι» για ώρα.

Βέβαια, στην περίπτωση ενός χωρισμού, καλό είναι της δυσάρεστης ανακοίνωσης να προηγηθεί μια μικρή προειδοποίηση του τύπου «Πρέπει να μιλήσουμε». «Το “Θέλω να χωρίσουμε” είναι ίσως υπερβολικά άμεσο, όμως το μόνο που χρειάζεται στην περίπτωση αυτή είναι ένα “Πρέπει να μιλήσουμε” για να δώσει μερικά δευτερόλεπτα στον άλλο να αντιληφθεί ότι θα ακούσει άσχημα νέα» εξηγεί ο βασικός συντάκτης της μελέτης Άλαν Μάννινγκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα.

Από την άλλη, προσθέτει ο Μάννινγκ, σε περιπτώσεις ανακοίνωσης νέων που αφορούν μια επείγουσα κατάσταση ή ένα πρόβλημα υγείας, φάνηκε ότι οι περισσότεροι προτιμούν την άμεση πληροφόρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!