Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Επιλόχειος κατάθλιψη: Οι κίνδυνοι για την καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών
[OnMed]: Επιλόχειος κατάθλιψη: Οι κίνδυνοι για την καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών

[OnMed]: Επιλόχειος κατάθλιψη: Οι κίνδυνοι για την καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών

Οι υγιείς γυναίκες που διαγιγνώσκονται με επιλόχειο κατάθλιψη, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Με βάση τα αυξανόμενα στοιχεία για τη σχέση της κλινικής κατάθλιψης με τις καρδιαγγειακές παθήσεις , οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν εάν και άλλες μορφές κατάθλιψης αυξάνουν το κίνδυνο παθήσεων που επηρεάζουν την καρδιά ή τον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές άντλησαν στοιχεία από μητρώο 1,8 εκατομμυρίων γυναικών στην Καλιφόρνια που δεν είχαν ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων ή χρόνιας κατάθλιψης. Από αυτές, 40.276 διαγνώστηκαν με επιλόχειο κατάθλιψη .

Εντός πέντε χρόνων από τον τοκετό, οι γυναίκες με επιλόχειο κατάθλιψη είχαν σχεδόν 70% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του εμφράγματος , του εγκεφαλικού επεισοδίου και της καρδιακής ανεπάρκειας. Τα ευρήματα ίσχυαν και αφού λήφθηκαν υπόψιν κλασικοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως ο διαβήτης και η υπέρταση, παθήσεις που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, όπως η προεκλαμψία , αλλά και κοινωνικοί και συμπεριφορικοί παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η ασφαλιστική κάλυψη.

Δεν είναι σαφές γιατί αυτές οι γυναίκες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Punag Divanji, καρδιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Φρανσίσκο.

Είναι πιθανό να ευθύνεται η πτώση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης μετά τον τοκετό. Αυτές οι δύο ορμόνες αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στις γυναίκες με επιλόχειο κατάθλιψη μπορεί να σημειώνεται μεγαλύτερη πτώση των επιπέδων μετά τον τοκετό συγκριτικά με άλλες νέες μητέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!