Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ενοχλήσεις στο στομάχι: Με ποιες 5 κοινές παθήσεις συνδέονται
[OnMed]: Ενοχλήσεις στο στομάχι: Με ποιες 5 κοινές παθήσεις συνδέονται

[OnMed]: Ενοχλήσεις στο στομάχι: Με ποιες 5 κοινές παθήσεις συνδέονται

Υπολογίζεται ότι 1 στους 5 ανθρώπους έρχονται συχνά αντιμέτωποι με ενοχλήσεις όπως πόνος και δυσφορία στο στομάχι ή την κοιλιά, φούσκωμα, παλινδρόμηση ή δυσκοιλιότητα .

Τα προβλήματα του γαστρεντερικού είναι πολύ συνηθισμένα, ειδικά στις γυναίκες.

Δείτε τις 5 πιο κοινές παθήσεις του στομάχου, καθώς και πώς αντιμετωπίζονται:

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι η παλινδρόμηση γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση οισοφαγίτιδας. Χαρακτηρίζεται ως νόσος όταν γίνεται η αιτία βλαβών στον οισοφάγο ή επηρεάζει την ποιότητα ζωής, με δύο ή περισσότερα επεισόδια οπισθοστερνικού καύσου εβδομαδιαίως. Πρόκειται για ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καούρες, σφίξιμο και πόνο στο στομάχι μετά το φαγητό.
Οι στόχοι θεραπείας της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης είναι η υποχώρηση των συμπτωμάτων. Υπάρχουν μη φαρμακευτικά μέσα όπως η αλλαγή τρόπου ζωής η οποία είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή της παλινδρόμησης.

Τέτοια μέτρα είναι η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων, η αποφυγή κατάκλισης μετά το γεύμα για 2-3 ώρες, η αποφυγή γευμάτων αργά το βράδυ, η μείωση κατανάλωσης καφέ, τσαγιού, αεριούχων και αλκοολούχων ποτών, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!