Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Έμφραγμα & εγκεφαλικό: Ο πιο απλός τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο έως και κατά 30%
[OnMed]: Έμφραγμα & εγκεφαλικό: Ο πιο απλός τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο έως και κατά 30%

[OnMed]: Έμφραγμα & εγκεφαλικό: Ο πιο απλός τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο έως και κατά 30%

Μια μικρή αλλαγή μπορεί να σας προστατεύσει από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη στο έντυπο American Journal of Hypertension , μια απλή αλλαγή στη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών, όπως ένα έμφραγμα και ένα εγκεφαλικό, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος μειώνεται αισθητά για άντρες και γυναίκες που πάσχουν από υπέρταση , οι οποίοι θεωρείται ότι διατρέχουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Το «μαγικό» συστατικό που θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε την υγεία σας δεν είναι άλλο από το γιαούρτι, δείχνει η νέα μελέτη.

Οι γυναίκες που καταναλώνουν τουλάχιστον δύο μερίδες γιαούρτι την εβδομάδα υπολογίστηκε ότι έχουν 17% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό σε σύγκριση με όσες καταναλώνουν λιγότερο από μία μερίδα γιαούρτι την εβδομάδα, ενώ οι άντρες φάνηκε να είναι ακόμη πιο προστατευμένοι, συγκεκριμένα κατά 21%, αν τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες γιαούρτι την εβδομάδα.

Ακόμη μικρότερος ο κίνδυνος για τους υπερτασικούς που ακολουθούν υγιεινή διατροφή

Στο δεύτερο σκέλος της μελέτης τους, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία για 55.898 γυναίκες και 18.232 άντρες με υπέρταση, οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού μειώνεται ακόμη περισσότερο αν το γιαούρτι εντάσσεται στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!