Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ελπίδες για λειτουργική θεραπεία του AIDS
[OnMed]: Ελπίδες για λειτουργική θεραπεία του AIDS

[OnMed]: Ελπίδες για λειτουργική θεραπεία του AIDS

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως. Αμερικανοί επιστήμονες ευελπιστούν ότι ίσως άνοιξαν το δρόμο για μια «λειτουργική» θεραπεία, δηλαδή για ύφεση διαρκείας του AIDS, καθώς κατάφεραν για πρώτη φορά κάτι τέτοιο σε μαϊμούδες που έπασχαν από τον ιό SIV, το αντίστοιχο του ιού HIV σε αυτά τα ζώα.

Η νέα μέθοδος βασίζεται σε θεραπεία με ένα μονοκλωνικό αντίσωμα και μπορεί στο μέλλον να καταστήσει περιττή την τωρινή συνεχή θεραπεία με αντι-ιικά φάρμακα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ανοσολογίας Αφτάμπ Ανσάρι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Έμορι στην Ατλάντα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Science , δήλωσαν ότι μετά από τρεις μήνες της νέας θεραπείας τα πειραματόζωα σταμάτησαν τα φάρμακα και τα επίπεδα του ιού SIV στο σώμα τους ήταν τόσο χαμηλά που έγιναν πλέον μη ανιχνεύσιμα, ενώ παρέμειναν έτσι για διάστημα δύο ετών. Δεν διερευνήθηκε αν τα ζώα μπορούσαν πλέον να μεταδώσουν το ιό σε άλλα, αλλά μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι αν ο ιός HIV είναι πια μη ανιχνεύσιμος η μεταδοτικότητά του μειώνεται σχεδόν κατά 100%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!