Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 10 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Τι δείχνουν οι πυκνοί μαστοί για την υγεία της γυναίκας
[OnMed]: Τι δείχνουν οι πυκνοί μαστοί για την υγεία της γυναίκας

[OnMed]: Τι δείχνουν οι πυκνοί μαστοί για την υγεία της γυναίκας

Η πυκνότητα των μαστών παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της γυναίκας.

Το γυναικείο στήθος δεν αποτελείται μόνο από λιπώδη ιστό. Υπάρχει επίσης σε αυτό μη λιπώδης ιστός, ο οποίος περιλαμβάνει τους μαστικούς αδένες, τους γαλακτοφόρους αγωγούς, καθώς και υποστηρικτικούς και ινώδεις ιστούς.

Όταν οι μαστοί είναι «πυκνοί», αυτό σημαίνει ότι διαθέτουν λιγότερο λιπώδη και περισσότερο μη λιπώδη ιστό. Μια γυναίκα δεν μπορεί να καταλάβει αν έχει πυκνούς μαστούς από την όψη τους ή με την ψηλάφηση, αλλά αυτό διαπιστώνεται μόνο με τη μαστογραφία . Οι γυναίκες νεαρής ηλικίας είναι πιο πιθανό να έχουν πυκνούς μαστούς.

Γιατί όμως έχει σημασία αν οι μαστοί είναι πυκνοί;

1. Είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός του καρκίνου: Σε μια μαστογραφία ο λιπώδης ιστός έχει πιο σκούρο χρώμα, ενώ ο πυκνός ιστός αποτυπώνεται με λευκό χρώμα. Λευκό χρώμα έχουν επίσης οι όγκοι του μαστού, επομένως είναι πιο δύσκολο να διακριθούν από τον υγιή ιστό αν υπάρχει αρκετός μη λιπώδης ιστός.

2. Είναι αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου: Οι γυναίκες με πυκνούς μαστούς διατρέχουν αυξημένο εκτιμώμενο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο, χωρίς ωστόσο να είναι απολύτως σαφές το γιατί. Έτσι, ο γιατρός μπορεί να συστήσει σε μια γυναίκα με πυκνούς μαστούς πιο συχνές μαστογραφίες ή επιπρόσθετες εξετάσεις πέραν της μαστογραφίας (π.χ. υπέρηχο ή μαγνητική).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!