Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Διάρροια: Πώς θα καταλάβετε αν οφείλεται σε κάτι που φάγατε
[OnMed]: Διάρροια: Πώς θα καταλάβετε αν οφείλεται σε κάτι που φάγατε

[OnMed]: Διάρροια: Πώς θα καταλάβετε αν οφείλεται σε κάτι που φάγατε

Η διάρροια είναι ένα πολύ συχνό γαστρεντερικό σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται είτε στη διατροφή είτε σε κάποια λοίμωξη.

Για παράδειγμα, οι τροφές με πολλή ζάχαρη ενδέχεται να προκαλέσουν διάρροια, καθώς τα φυσικά ή τεχνητά σάκχαρα προκαλούν αυξημένη ροή νερού προς το έντερο, με αποτέλεσμα τα κόπρανα να γίνονται πιο αραιά. Η καφεΐνη είναι επίσης μια συχνή αιτία της διάρροιας, αφού η διεγερτική της δράση επιταχύνει τον ρυθμό επεξεργασίας των τροφών στο έντερο.

Η διάρροια είναι κοινό σύμπτωμα και της δυσανεξίας, επομένως η αδιάγνωστη δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη είναι μία ακόμη πιθανή αιτία. Στην περίπτωση δυσανεξίας, η διάρροια συνοδεύεται και από άλλα γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως φούσκωμα ή κοιλιακές κράμπες.

Πώς θα καταλάβετε αν η διάρροια οφείλεται σε κάτι που φάγατε

Το πρώτο που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι αν κάνατε πρόσφατα κάποια δραστική αλλαγή στη διατροφή σας (π.χ. σημαντική αύξηση στην πρόσληψη φυτικών ινών). Θα πρέπει επίσης να αναλογιστείτε αν η διάρροια εμφανίζεται μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, όπως τα γαλακτοκομικά.

Ένα ημερολόγιο διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις «ένοχες» τροφές.

Η διάρροια είναι επίσης κοινή παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων (π.χ. αντιβιοτικά ή φάρμακα που περιέχουν μαγνήσιο), οπότε αν αρχίσατε πρόσφατα κάποια αγωγή ελέγξτε το φύλλο οδηγιών του σκευάσματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!