Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Χυμοί φρούτων: Η «παγίδα» που κρύβουν για τη σιλουέτα σας
[OnMed]: Χυμοί φρούτων: Η «παγίδα» που κρύβουν για τη σιλουέτα σας

[OnMed]: Χυμοί φρούτων: Η «παγίδα» που κρύβουν για τη σιλουέτα σας

Ο χυμός φρούτων δεν είναι ότι καλύτερο για τη γραμμή σας, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.

Οι άνθρωποι που πίνουν ένα μικρό ποτήρι χυμού φρούτων καθημερινά, παίρνουν σταθερά βάρος με την πάροδο των χρόνων, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας μακροχρόνιας μελέτης για την υγεία των γυναικών.

Πρόκειται για το ίδιο βάρος που θα έπαιρναν αν έπιναν την αντίστοιχη ποσότητα αναψυκτικού με ζάχαρη καθημερινά, υποστηρίζουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Από την άλλη, κάποιος που αυξάνει την κατανάλωση ολόκληρων φρούτων κατά μία μερίδα την ημέρα, μπορεί να χάσει περίπου μισό κιλό σε διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μια δόση (περίπου 180 γραμμάρια) 100% φυσικού χυμού φρούτων οδήγησε σε μέση πρόσληψη βάρους 250 γραμμαρίων σε διάστημα τριών ετών, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Brandon Auerbach, γιατρός στο Ιατρικό Κέντρο Virginia Mason στο Σιάτλ.

Παρόλο που οι αριθμοί δεν είναι μεγάλοι, ο φρουτοχυμός αποτελεί υπολογίσιμη παράμετρο στη συνολική πρόσληψη βάρους, υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

«Από την άποψη της πρόσληψης βάρους, υπάρχει μια εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ του χυμού φρούτων και των ολόκληρων φρούτων» σημειώνουν.

Το μεγάλο φορτίο ζάχαρης που περιέχουν οι χυμοί φρούτων, συμβάλλει στην επιδημία παχυσαρκίας στις ΗΠΑ, κατέληξαν οι ερευνητές.

Μια μερίδα χυμού φρούτων περιέχει από 15 έως 30 γραμμάρια ζάχαρης και από 60 έως 120 θερμίδες, σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!