Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Χάρβαρντ: Αυτός είναι ο καθημερινός αριθμός βημάτων για να ζήσετε περισσότερο
[OnMed]: Χάρβαρντ: Αυτός είναι ο καθημερινός αριθμός βημάτων για να ζήσετε περισσότερο

[OnMed]: Χάρβαρντ: Αυτός είναι ο καθημερινός αριθμός βημάτων για να ζήσετε περισσότερο

Πολλοί σωματικά δραστήριοι άνθρωποι, φορούν αθλητικά όργανα μετρήσεων (activity trackers) στοχεύοντας τα 10.000 βήματα την ημέρα.

Είναι όμως αυτή η απόσταση που πρέπει να διανύουν καθημερινά για να ζήσουν περισσότερο;

Μάλλον όχι, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι επιστήμονες εξέτασαν σχεδόν 17.000 ηλικιωμένες γυναίκες με μέση ηλικία τα 72 έτη. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες μείωσαν τον κίνδυνο θανάτου κατά 41% κάνοντας μόλις 4.400 βήματα καθημερινά συγκριτικά με τις γυναίκες που έκαναν μόνο 2.700 βήματα.

«Το μήνυμά μας δεν είναι νέο: Η φυσική δραστηριότητα σας ωφελεί. Το νέο και εντυπωσιακό στοιχείο όμως, είναι πόσο λίγη απαιτείται για να δείτε τη διαφορά», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ. I-Min Lee, καθηγήτρια Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και καθηγήτρια επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Η Lee είπε ότι οι ερευνητές δεν γνωρίζουν αν οι άνδρες και οι άνθρωποι νεότερης ηλικίας θα αποκομίσουν τα ίδια οφέλη. Είναι όμως σαφές, πρόσθεσε, ότι όλοι οι άνθρωποι ωφελούνται από τη σωματική άσκηση.

Ο μέσος Αμερικανός περπατά περίπου 4.000 ή 5.000 βήματα την ημέρα.

Για να έχουν καλύτερη εικόνα της ποσότητας σωματικής δραστηριότητας που θα μπορούσε να συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής , οι ερευνητές μελέτησαν ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες έφεραν φορητή συσκευή που κατέγραφε τη δραστηριότητά τους επτά ημέρες την εβδομάδα ενώ περπατούσαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!