Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Η αρτηριακή υπέρταση υπεύθυνη για τα μισά εγκεφαλικά επεισόδια
[OnMed]: Η αρτηριακή υπέρταση υπεύθυνη για τα μισά εγκεφαλικά επεισόδια

[OnMed]: Η αρτηριακή υπέρταση υπεύθυνη για τα μισά εγκεφαλικά επεισόδια

Η αρτηριακή υπέρταση ευθύνεται για το 14% της ολικής θνητότητας και το 50% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων παγκοσμίως. Μόνο το 40% των υπερτασικών ασθενών έχει ρυθμισμένη την πίεσή του σε επίπεδα <140/90 mmHg.

Μια πρόσφατη μελέτη στη Αμερική, η μελέτη Sprint , έδειξε ότι ασθενείς άνω των 50 ετών με παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο , όπως το κάπνισμα, η υψηλή χοληστερόλη κ.α., που πέτυχαν χαμηλές τιμές πίεσης <120 mmHg είχαν λιγότερα καρδιαγγειακά επεισόδια συγκριτικά με τους ασθενείς με τιμές πίεσης <140 mmHg.

«Η μελέτη πυροδότησε πολλές συζητήσεις για το αν πρέπει να χαμηλώσουμε τις τιμές στόχου της πίεσης , καθώς και ποιος είναι ο σωστός τρόπος μέτρησης της πίεσης. Βρέθηκε ότι αν η πίεση μετρηθεί στο ιατρείο με τον ιατρό παρόντα βγαίνει γύρω στα 10-15% υψηλότερη εν σχέσει με τη μέτρηση με αυτόματο πιεσόμετρο, χωρίς την παρουσία γιατρού» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), Κωνσταντίνος Τσιούφης, εν όψει του 37ου Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 7 στην Αθήνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!