Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 13 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Το αργό μάσημα του φαγητού προστατεύει από το πάχος και το μεταβολικό σύνδρομο
[OnMed]: Το αργό μάσημα του φαγητού προστατεύει από το πάχος και το μεταβολικό σύνδρομο

[OnMed]: Το αργό μάσημα του φαγητού προστατεύει από το πάχος και το μεταβολικό σύνδρομο

Οι άνθρωποι που μασάνε αργά το φαγητό τους όταν τρώνε έχουν μικρότερες πιθανότητες να παχύνουν και να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο , σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τακαγιούκι Γιαμάτζι του Πανεπιστημίου της Χιροσίμα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, παρακολούθησαν επί πέντε χρόνια 642 άνδρες και 441 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 51 έτη, που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο γρήγορα έτρωγαν (αργά-φυσιολογικά-γρήγορα).

Διαπιστώθηκε ότι οι «γρήγορες μασέλες» είχαν περισσότερες πιθανότητες (11,6%) να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο σε σχέση με όσους έτρωγαν με κανονικό ρυθμό (6,5%) ή με αργό (2,3%). Επιπλέον, όσοι έτρωγαν πιο γρήγορα είχαν πάρει περισσότερα κιλά μέσα σε αυτή την πενταετία, είχαν μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης και υψηλότερο σάκχαρο , σε σχέση με όσους έτρωγαν αργά.

Το μεταβολικό σύνδρομο εκδηλώνεται όταν κάποιος έχει τρεις τουλάχιστον από τους εξής παράγοντες κινδύνου: παχυσαρκία (ιδίως στην κοιλιά), υψηλό επίπεδο σακχάρου, υπέρταση , υψηλά τριγλυκερίδια και υψηλή «κακή» χοληστερίνη (LDL ).
«Το αργό μάσημα αποτελεί κρίσιμη αλλαγή στον τρόπο ζωής, η οποία μειώνει τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου. Όταν οι άνθρωποι τρώνε γρήγορα δεν χορταίνουν εύκολα και τείνουν να ξαναφάνε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!