Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ανθυγιεινές τροφές: Οι ολέθριες επιπτώσεις τους στο ανοσοποιητικό
[OnMed]: Ανθυγιεινές τροφές: Οι ολέθριες επιπτώσεις τους στο ανοσοποιητικό

[OnMed]: Ανθυγιεινές τροφές: Οι ολέθριες επιπτώσεις τους στο ανοσοποιητικό

Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σε μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που αντιδρά σε μια βακτηριακή λοίμωξη.

Αυτό προκύπτει από νέα μελέτη επιστημόνων του πανεπιστημίου της Βόννης.

Ακόμη χειρότερη είναι η διαπίστωση ότι το ανθυγιεινό φαγητό καθιστά την άμυνα του οργανισμού πιο επιθετική μακροπρόθεσμα. Ακόμα και αρκετό καιρό δηλαδή μετά τη μετάβαση σε μια υγιεινή διατροφή, η φλεγμονή που προκαλεί η εσωτερική ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού παραμένει ισχυρή.

Μακροπρόθεσμα, οι αλλαγές αυτές μπορεί να εμπλέκονται στην ανάπτυξη αρτηριοσκλήρυνσης και διαβήτη , ασθένειες που συνδέονται με το δυτικό μοντέλο διατροφής.

Οι επιστήμονες χορήγησαν επί ένα μήνα σε ποντίκια τροφές που καταναλώνουν όσοι ακολουθούν δυτικού τύπου διατροφή, δηλαδή πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη και φτωχές σε φυτικές ίνες. Τα πειραματόζωα ανέπτυξαν οξεία φλεγμονή στον οργανισμό, σχεδόν όπως συμβαίνει μετά από μόλυνση με επικίνδυνα βακτήρια. «Η ανθυγιεινή διατροφή οδήγησε σε μια απροσδόκητη αύξηση του αριθμού συγκεκριμένων ανοσοκυττάρων στο αίμα των ποντικιών, ειδικά των κοκκιοκυττάρων και των μονοκυττάρων, γεγονός που αποτελεί ένδειξη εμπλοκής των προγόνων ανοσοκυττάρων του ανοσοποιητικού στον μυελό των οστών», δήλωσε η Anette Christ, μεταδιδακτορική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Έμφυτης Ανοσίας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

Για να κατανοήσουν καλύτερα τα ευρήματα αυτά, οι ερευνητές απομόνωσαν τους προγόνους μείζονων ανοσοκυττάρων του μυελού των οστών από τα ποντίκια που έκαναν δυτικού τύπου διατροφή ή υγιεινή δίαιτα και τα ανέλυσαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!