Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ανεβασμένη πίεση: Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου και πώς αντιμετωπίζεται
[OnMed]: Ανεβασμένη πίεση: Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου και πώς αντιμετωπίζεται

[OnMed]: Ανεβασμένη πίεση: Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου και πώς αντιμετωπίζεται

Η αρτηριακή πίεση θεωρείται ανεβασμένη εάν οι μετρήσεις της είναι σταθερά από 140 (η συστολική) και πάνω και από 90 και πάνω (η διαστολική) για παραπάνω από μία εβδομάδα.

Κάθε φορά που η καρδιά συστέλλεται, το αίμα που έχει συσσωρευθεί μέσα της εξωθείται στις μεγάλες αρτηρίες. Η πίεση που ασκεί το αίμα στο τοίχωμα των αρτηριών είναι η συστολική πίεση . Ανάμεσα στις συστολές της καρδιάς υπάρχουν στιγμές που χαλαρώνουν τα τοιχώματά της ώστε να υποδεχτούν το νέο αίμα και τα τοιχώματα των αρτηριών δέχονται τη διαστολική πίεση .

Η σταθερά ανεβασμένη πίεση κάνει την καρδιά να καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια για να τροφοδοτήσει τον οργανισμό με το απαραίτητο οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά.

Το ποια είναι η ακριβής αιτία που προκαλεί την ανεβασμένη πίεση δεν είναι γνωστό. Στους περισσότερους ανθρώπους δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία που έχουν ανεβασμένη πίεση παρόλο που επηρεάζει άμεσα τον κίνδυνο για την εκδήλωση καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής και νεφρικής νόσου αλλά και διαφόρων μορφών άνοιας .

Σίγουρα πάντως ο κίνδυνος αυξάνεται στα άτομα που τρώνε πολύ αλάτι, δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά, δεν είναι αρκετά δραστήρια σωματικά, είναι υπέρβαρα ή πίνουν υπερβολικό αλκοόλ.

Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι:

  • Η ηλικία: Kαθώς μεγαλώνετε, οι επιπτώσεις ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής μπορούν να αυξηθούν, έτσι και η αρτηριακή πίεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!