Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ακράτεια ούρων: Ποιες παθήσεις την προκαλούν;
[OnMed]: Ακράτεια ούρων: Ποιες παθήσεις την προκαλούν;

[OnMed]: Ακράτεια ούρων: Ποιες παθήσεις την προκαλούν;

Ακράτεια ούρων μπορεί να εκδηλώσουν οι περισσότεροι, ταλαιπωρεί όμως κυρίως τους ηλικιωμένους και τις γυναίκες λόγω της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Υπάρχουν ωστόσο και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με την ακράτεια ούρων:

Διαβήτης
Ο διαβήτης είναι πιθανό να επηρεάσει τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης με πολλούς τρόπους προκαλώντας από συχνουρία, που οφείλεται στην κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας υγρών, έως βλάβη στα νεύρα της ουροδόχου κύστης.
Εάν παρατηρείτε συμπτώματα διαβήτη (αίσθημα δίψας, συχνουρία και απώλεια βάρους) ή αν έχετε επιβαρυμένο ιστορικό διαβήτη στην οικογένεια, θα πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ινομυώματα
Τα ινομυώματα, οι καλοήθεις όγκοι που αναπτύσσονται στα τοιχώματα της μήτρας, μπορεί να προκαλέσουν πίεση στην κοιλιακή χώρα και να συμβάλουν στη μετατόπιση του αυχένα της ουροδόχου κύστης, ο οποίος έχει άμεση σχέση με την ακράτεια ούρων.

Πρόπτωση
Η πρόπτωση είναι η μετατόπιση των τοιχωμάτων του κόλπου από την κανονική τους θέση μαζί με την ουροδόχο κύστη, τα έντερα και τη μήτρα και προκαλείται από βλάβη στους συνδέσμους της πυέλου. Αυτοί οι σύνδεσμοι λειτουργούν σαν σύρματα στήριξης, τα οποία συγκρατούν τη μήτρα και τις μεμβράνες στήριξης που περιβάλλουν τα έντερα και την ουροδόχο κύστη. Η πρόπτωση μπορεί να παρουσιαστεί μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα, όπως ακράτεια ή δυσκολία στην κένωση των εντέρων.

Εντερικά προβλήματα
Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ουροδόχο κύστη συχνά παρουσιάζουν και συμπτώματα από τα έντερα. Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα) μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία προβλημάτων, από κοιλιακό τυμπανισμό και δυσκοιλιότητα έως διάρροια.

Προβλήματα της μέσης
Προβλήματα στη μέση μπορεί να παγιδεύσουν τα νεύρα που ξεκινούν από τη σπονδυλική στήλη και συνδέονται με την ουροδόχο κύστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!