Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Το άγχος για τον διαβήτη και πως θα το αντιμετωπίσουμε
[OnMed]: Το άγχος για τον διαβήτη και πως θα το αντιμετωπίσουμε

[OnMed]: Το άγχος για τον διαβήτη και πως θα το αντιμετωπίσουμε

Η φροντίδα του διαβήτη είναι πολύ απαιτητική. Πρέπει να προσαρμοστεί ολόκληρη η ζωή στις ανάγκες του διαβητικού και να ακολουθείται μια σειρά από ιατρικές οδηγίες. Η τακτική μέτρηση του σακχάρου, η σωστή λήψη των φαρμάκων, η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, ο υπολογισμός των υδατανθράκων στο φαγητό, ο τρόπος μαγειρέματος, οι επισκέψεις στον γιατρό και οι εξετάσεις, συνθέτουν ένα πολύπλοκο «αγχωτικό» παζλ. Για πολλούς η δυνατότητα να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά και με ψυχραιμία, σε όλο αυτό, είναι μειωμένη.

Η συνεχής έννοια του να επιτευχθούν οι στόχοι και η απόκλιση από αυτούς δημιουργούν μια εσωτερική ένταση, στον άνθρωπο που πάσχει από διαβήτη. Η ένταση αυτή αποδίδεται διεθνώς με την ορολογία «diabetes distress», που στα Ελληνικά θα μπορούσαμε να την αποδώσουμε ως «άγχος για τον διαβήτη».

Το άγχος για τον διαβήτη δεν είναι ίδιο με το γενικότερο άγχος, που διακατέχει τον κόσμο στη ζωή. Αφορά συγκεκριμένα στην ψυχική ένταση που δημιουργεί η φροντίδα του διαβήτη, στον άνθρωπο που πάσχει. Αυτό σημαίνει ότι το άγχος για τον διαβήτη δεν είναι ψυχική νόσος, αλλά περισσότερο σύγχυση. Το άγχος για τον διαβήτη δεν είναι ιδιαίτερο γνωστό στην ιατρική κοινότητα και πολλοί γιατροί νιώθουν αμήχανοι όταν χρειαστεί να το αντιμετωπίσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!