Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Αύξηση βάρους στη μέση ηλικία: Με πόσους ξηρούς καρπούς θα την προλάβετε
[OnMed]: Αύξηση βάρους στη μέση ηλικία: Με πόσους ξηρούς καρπούς θα την προλάβετε

[OnMed]: Αύξηση βάρους στη μέση ηλικία: Με πόσους ξηρούς καρπούς θα την προλάβετε

Έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγάλη περίμετρος μέσης μειώνει το προσδόκιμο ζωής, ακόμη και αν ένας άνθρωπος δεν είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες με μεγάλη περίμετρο μέσης, είναι πιθανότερο να πεθάνουν πρόωρα σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους χωρίς περιττό λίπος στην κοιλιά, επειδή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, αναπνευστικών προβλημάτων και καρκίνου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας ξηρών καρπών καθημερινά, μπορεί να αποτρέψει την αύξηση της περιμέτρου μέσης στη μέση ηλικία.

Τα καρύδια, τα φιστίκια και οι άλλοι ξηροί καρποί, συμβάλλουν στην πρόληψη παθήσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης, αναφέρουν οι ερευνητές.

Είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λιπαρά που δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου, ινσουλίνης και χοληστερόλης.

Είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Ε, το κάλιο και το μαγνήσιο.

Τα ευρήματα δύο διαφορετικών μελετών παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Σικάγο και επιβεβαιώνουν ότι οι ξηροί καρποί συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους και ενισχύουν την υγεία.

Όσοι καταναλώνουν καθημερινά 30 γραμμάρια ξηρών καρπών ή φιστικιών αντί να τρώνε κρέας, πατάτες ή γλυκά αντίστοιχης ποσότητας, είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν βάρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!