Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 19 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Αδυνάτισμα: Νέα έρευνα αποκαλύπτει το τρίπτυχο της επιτυχίας!
[OnMed]: Αδυνάτισμα: Νέα έρευνα αποκαλύπτει το τρίπτυχο της επιτυχίας!

[OnMed]: Αδυνάτισμα: Νέα έρευνα αποκαλύπτει το τρίπτυχο της επιτυχίας!

Οι άνθρωποι που τρώνε με αργό ρυθμό, που δεν τρώνε μέσα στο προηγούμενο δίωρο πριν πέσουν για ύπνο και όσοι κόβουν το επιδόρπιο μετά το φαγητό έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μειώσουν το βάρος τους, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Όσοι άνθρωποι κάνουν κάποιο από τα παραπάνω –ακόμη καλύτερα και τα τρία– έχουν σε μικρότερο ποσοστό παχυσαρκία , ελέγχουν καλύτερα το δείκτη μάζας του σώματός τους και διαθέτουν μικρότερη περιφέρεια μέσης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Χαρουχίσα Φουκούντα της Σχολής Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κιούσου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ Open , ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 60.000 άτομα που έκαναν τακτικά τσεκάπ.

Από τους ανθρώπους αυτούς, οι 33.455 έτρωγαν με κανονικό ρυθμό, οι 22.070 καταβρόχθιζαν το φαγητό τους στα γρήγορα και οι 4.192 έτρωγαν αργά. Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην τελευταία ομάδα ήταν πιο υγιείς από τις άλλες δύο ομάδες. Σε σχέση με όσους έτρωγαν με… ρυθμό πολυβόλου, όσοι έτρωγαν με κανονικό ρυθμό, είχαν 29% λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι, ενώ όσοι έτρωγαν αργά είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες.

Όσοι έτρωγαν επιδόρπιο μετά το φαγητό, ιδίως το βραδινό, καθώς και όσοι δεν έτρωγαν τίποτε το προηγούμενο δίωρο πριν τον ύπνο είχαν επίσης λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!