Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Η ‘Ζωή εν Τάφω’ θυμίζει την ελληνική τηλεόραση των ’90s
[Oneman]: Η ‘Ζωή εν Τάφω’ θυμίζει την ελληνική τηλεόραση των ’90s

[Oneman]: Η ‘Ζωή εν Τάφω’ θυμίζει την ελληνική τηλεόραση των ’90s

Πριν από ένα μήνα έγραψα ένα κείμενο, που προέβλεπα ότι η επόμενη τηλεοπτική μας εμμονή θα είναι ένα ελληνικό σίριαλ . Ο λόγος που το στήριξα ήταν κυρίως στατιστικός. Έχει πάνω από 10 χρόνια να γίνει μεγάλο hype με σειρά και μετά την απήχηση που έχουν τα ριάλιτι όπως το MasterChef ή οι εκπομπές όπως του Μουτσινά, αυτό που μας μένει είναι να κάνει επιτυχία κάποιο σίριαλ.

Όταν λοιπόν είδαμε το τρέιλερ για τη ‘Ζωή εν Τάφω’ εδώ στο γραφείο σκουντηθήκαμε. Μήπως η πρόβλεψή μου βγει αληθινή και η διασκευή του μυθιστορήματος του Μυριβήλη από την ΕΡΤ είναι η σειρά που θα εκπληρώσει την προφητεία;

Όχι.

Το τρέιλερ δεν ήταν αρκετό για να με πείσει και το πρώτο επεισόδιο το κατάφερε ακόμη λιγότερο. Το δεύτερο επεισόδιο ήταν αρκετά καλύτερο, και πάλι όμως έχει τα στοιχεία αυτά που ήταν ο λόγος να μην κάνει ποτέ η ΕΡΤ επιτυχημένη σειρά μετά την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το ‘Η Ζωή εν Τάφω’ είναι σαν να έχει γυριστεί από την ΕΡΤ στα ’00s, στα ’90s ή στα ’80s. Δεν δίνει κάτι παραπάνω στον θεατή πέρα από μια στεγνή μεταφορά και όχι απόδοση του μυθιστορήματος, με διαλόγους που δεν σε πείθουν για την αυθεντικότητά τους, με σκηνές που δεν δένουν καλά μεταξύ τους στην προσπάθειά τους να τα χωρέσουν όλα, με τυπική σκηνοθεσία και φωτογραφία. Είναι μια σειρά που οι παππούδες μας θα θεωρήσουν πχιοτική επειδή είναι στην ΕΡΤ και που το κοινό θα προσπαθήσει να του αρέσει επειδή δεν έχει και άλλη επιλογή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!