Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Τι βλέπουν τέλος πάντων οι σημερινοί 15χρονοι στο YouTube
[Oneman]: Τι βλέπουν τέλος πάντων οι σημερινοί 15χρονοι στο YouTube

[Oneman]: Τι βλέπουν τέλος πάντων οι σημερινοί 15χρονοι στο YouTube

Ομολογώ ότι στα 29 και έχοντας μπει στο ίντερνετ κατά τη στιγμή που αυτό ξεκίναγε να συγκροτείται με δικές του νόρμες και δικά του διακριτά χαρακτηριστικά θεωρούσα ότι μπορώ να καταλάβω σχεδόν τα πάντα από τους κώδικές του. Είτε απολάμβανα αυτό που έβλεπα είτε όχι, μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και κυρίως τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν και άλλο από αυτό.

Τα τελευταία χρόνια όμως αρχίζω να νιώθω ότι χάνω την εποπτεία πάνω στο τι συμβαίνει στο ελληνικό ίντερνετ και αυτό συμβαίνει όχι τόσο λόγω του όγκου των πληροφοριών που πλέον είναι αδύνατο και να τον σχηματοποιήσεις αλλά κυρίως γιατί έχει ανέλθει μια νέα γενιά χρηστών του ίντερνετ που χρησιμοποιούν παντελώς καινούργιες φόρμες, νέο ύφος, νέες θεματολογίες.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως πολλές φορές και βλέποντας αυτά που βλέπουν οι σημερινοί έφηβοι σχεδόν αδυνατείς να καταλάβεις τι συμβαίνει. Από τον τρόπο που γίνεται το μοντάζ, από το πώς χρησιμοποιούν τη γλώσσα, τα μοτίβα του σχολιασμού, τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Αυτό που βλέπεις είναι, λοιπόν, κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί το βλέπεις, γιατί παράγεται και κυρίως γιατί τον βλέπουν χιλιάδες άνθρωποι. Γιατί πραγματικά μου είναι αδύνατο ακόμα να καταλάβω γιατί 150.000 μπορεί να βλέπουν κάποιον να παίζει σε live stream ένα game.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!