Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Βιβλιοφαγικό mashup v161: Τι είναι τα Great American Novels
[Oneman]: Βιβλιοφαγικό mashup v161: Τι είναι τα Great American Novels

[Oneman]: Βιβλιοφαγικό mashup v161: Τι είναι τα Great American Novels

Αποχαιρετούμε δύο ανθρώπους των βιβλίων, μιλάμε για νέες εκδόσεις, κάνουμε ένα ταξίδι Αθήνα-Λάρισα-Θεσσαλονίκη με το τρένο και απαντάμε στο τι είναι το Great American Novel. Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα στο σημερινό Βιβλιοφαγικό mashup που κρατάτε στα χέρια σας.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Η Ελπίδα ρωτά, “Ακούω συχνά τον όρο Great American Novel και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς είναι και γιατί χρησιμοποιείται, μπορείς να μου εξηγήσεις;”

Φίλη Ελπίδα, πολύ καλή ερώτηση, μπορώ να προσπαθήσω να το εξηγήσω αν και δεν είμαι σίγουρος πως θα καταφέρω να δώσω μια ικανοποιητική απάντηση. Για να δούμε όμως.

Ως Great American Novel περιγράφεται ένα βιβλίο που περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Αμερική. Μιλά για τον τρόπο ζωής, την κοινωνία της, τους ανθρώπους της, τον πολιτισμό της και το κυνήγι αυτού που ονομάζεται Αμερικανικό Όνειρο. Είναι ένα έργο υψηλής λογοτεχνικής αξίας, γραμμένο από Αμερικανό συγγραφέα και θεωρείται κάτι σαν το Εθνικό Βιβλίο της χώρας.

Ο ορισμός που δίνω παραπάνω είναι κάπως ευρής, αλλά αρκεί για να καταλάβει κανείς τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα (για τους φίλους ΜΑΜ). Όμως ποια βιβλία θεωρούνται ΜΑΜ; Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, μιας και δεν υπάρχει συναίνεση στο ποια έργα αξίζουν αυτόν τον τίτλο. Πράγμα απολύτως φυσιολογικό βέβαια, μιας και ο όρος “λογοτεχνική αξία” σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς αναγνώστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!