Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Βιβλιοφαγικό mashup v154: Τα βιβλία που θα πολεμήσουν τον σεξισμό
[Oneman]: Βιβλιοφαγικό mashup v154: Τα βιβλία που θα πολεμήσουν τον σεξισμό

[Oneman]: Βιβλιοφαγικό mashup v154: Τα βιβλία που θα πολεμήσουν τον σεξισμό

Σεξισμός, Goodreads, Βενετία και Φιλιατρά είναι οι λέξεις κλειδιά του σημερινού, 154ου Βιβλιοφαγικού mashup που κρατάτε στα χέρια σας (ή τέλος πάντων διαβάζεται από το λάπτοπ σας, δε θα κολλήσουμε εκεί τώρα). Καλή ανάγνωση!

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Η Dimi ρωτά, “Βιβλία για να αντιμετωπίσουμε/πολεμήσουμε το σεξισμό στη δουλειά;”

Φίλη Dimi, πολύ καλή ερώτηση, χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να προτείνω μερικά τέτοια βιβλία, για πάμε, ανοίξτε τα μπλοκάκια σας και τα Goodreads σας για να σημειώσετε βιβλία.

Πάμε πρώτα στα βιβλία που υπάρχουν στα ελληνικά. Μόλις μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν κυκλοφορήσει τα ‘Αόρατες γυναίκες’ της Caroline Criado-Pérez από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και ‘Γυναίκες στη μάχη’ των Marta Breen και Jordahl Jenny από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Το πρώτο συγκεντρώνει ιστορίες, μελέτες και έρευνες που αποκαλύπτουν τους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες αποκλείονται από τον εργασιακό χώρο, τα μέσα ενημέρωσης, την πολιτική, την τεχνολογία και την έρευνα, ενώ μιλά και για το πώς ο κόσμος μας περιστρέφεται γύρω από το ανδρικό σώμα και τις επιπτώσεις αυτού του γεγονότος στην υγεία των γυναικών.

Το δεύτερο είναι ένα εικονογραφημένο έργο που μιλά για το γυναικείο κίνημα και τους αγώνες 150 χρόνων για ισότητα, “από τον αγώνα για το δικαίωμα ψήφου μέχρι τον αγώνα για το δικαίωμα στην έκτρωση, στη μάθηση, στον γάμο των ομοφυλοφίλων- και από την Αμερική του 19ου αιώνα μέχρι το Πακιστάν του 21ου”.

Στο ‘Γυναίκες & εξουσία’ της Mary Beard από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο η συγγραφέας ασχολείται με τον διαδικτυακό σεξισμό και αναζητά τις ρίζες του μισογυνισμού στην αρχαιότητα, ενώ το ‘Αναταραχή φύλου’ της Judith Butler από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της σύγχρονης φεμινιστικής θεωρίας και των σπουδών φύλου αλλά και της queer θεωρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!