Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Ο Tolkien έχει στην Ελλάδα την πιο μυθική συντροφιά φίλων
[Oneman]: Ο Tolkien έχει στην Ελλάδα την πιο μυθική συντροφιά φίλων

[Oneman]: Ο Tolkien έχει στην Ελλάδα την πιο μυθική συντροφιά φίλων

16 είναι οι γλώσσες που δημιούργησε ο Tolkien και 16 χρονών ήταν όταν γνώρισε την Edith, τη μετέπειτα σύζυγό του και μούσα του. Αυτά διάβασα πάνω στις δύο τούρτες που έκοψε για τα 16α γενέθλιά του Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Τόλκιν.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Τόλκιν – The Prancing Pony γιόρτασε τα γενέθλιά του στο Excalibur στο Παγκράτι και βρεθήκαμε και εμείς εκεί για να τους γνωρίσουμε. Όπως διαβάζουμε και στην περιγραφή στο blog tolkien.gr ο Σύλλογος συστάθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2002, ως ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με μορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και με κύριους σκοπούς του την μελέτη του συγγραφικού έργου του John Ronald Reuel Tolkien, την ανάπτυξη και την διάδοση αυτού στην ελληνική επικράτεια, την προώθηση της επικοινωνίας και της επαφής των προσώπων που ενδιαφέρονται γι αυτό, καθώς και την γνωριμία με όλες της μορφές έκφρασης (κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, θέατρο, ζωγραφική, παιγνίδια) που έχουν την έμπνευση τους σε αυτό.

Στο Excalibur ξεκλέψαμε κάποια μέλη και τους ρωτήσαμε για την ιστορία της αγάπης τους προς τον καθηγητή. Ο Γιάννης είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου και ο Σπύρος έχει κάνει επίσης δύο προεδρίες.

Αλήθεια, πώς εκλέγεται ο πρόεδρος του Συλλόγου;

Σπύρος: Υπάρχει η Τακτική Γενική Συνέλευση, όπου γίνεται ένας απολογισμός της προηγούμενης διετίας. Υπάρχει Ελεγκτική Επιτροπή που ελέγχει το ταμείο για τα έξοδά μας και μετά προχωράμε στην ψηφοφορία. Κανονικές εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!