Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: “Στο Βερολίνο βρίσκεις συνέχεια ανθρώπους με μπλούζες ελληνικών συγκροτημάτων”
[Oneman]: “Στο Βερολίνο βρίσκεις συνέχεια ανθρώπους με μπλούζες ελληνικών συγκροτημάτων”

[Oneman]: “Στο Βερολίνο βρίσκεις συνέχεια ανθρώπους με μπλούζες ελληνικών συγκροτημάτων”

Τα τελευταία αρκετά χρόνια η ελληνική hard rock ή stoner ή όπως το θέλετε μουσική έχει γνωρίσει μια ιδιαίτερη άνθηση με μια ομάδα από μπάντες να αναπτύσσονται η μια πλάι στην άλλη. Να αναπτύσσονται σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να γεμίζουν γήπεδα και να κάνουν περιοδείες σε όλη την Ευρώπη. Συγκροτήματα όπως οι Villagers of Ioannina City, οι 1000mods, οι Planet of Zeus, οι Tuber, οι Nightstalker, οι Naxatras και οι Puta Volcano.

Για τη σκηνή αυτή μιλάει ο σκηνοθέτης Miguel Angel Cano Santizo στο ντοκιμαντέρ του με τίτλο ‘Greek Rock Revolution’. Εκεί ουσιαστικά διηγείται την ιστορία της, τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τη σχέση που έχει αυτή με το ιστορικό και κοινωνικό περιβάλλον μέσα από το οποίο γεννήθηκε. Η σκηνή αντιμετωπίζεται ως ένα συστατικό στοιχείο της σύγχρονης εναλλακτικής κουλτούρας μιας γενιάς που ενηλικιώθηκε και ωρίμασε μέσα στην πολυετή οικονομική κρίση.

Μίλησα με τον σκηνοθέτη για να μου δώσει τη δική του εξήγηση για τους λόγους που αυτή η σκηνή γνωρίζει τόσο μεγάλη άνθηση, για αυτή τη σύνδεσή της με την οικονομική κρίση και τα επαναστατικά στοιχεία που βρίσκει ο ίδιος σε όλη τη δομή και τη λειτουργία της.

Πώς ήρθες σε επαφή με αυτή την ελληνική ροκ σκηνή;

Για να είμαι ειλικρινής, ακούω ροκ από τότε που ακούω μουσική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!