Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Στην παρουσίαση του ‘Δωδεκάλογου του Γύφτου’ ρωτήσαμε τον Χαρούλη για ποίηση
[Oneman]: Στην παρουσίαση του ‘Δωδεκάλογου του Γύφτου’ ρωτήσαμε τον Χαρούλη για ποίηση

[Oneman]: Στην παρουσίαση του ‘Δωδεκάλογου του Γύφτου’ ρωτήσαμε τον Χαρούλη για ποίηση

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Γιάννης Χαρούλης ετοίμαζε καινούριο δίσκο, όταν ο Λουκάς Θάνος τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να συνεργαστούν. Άκουσε τα τραγούδια και του άρεσαν πολύ αλλά αρχικά αρνήθηκε λόγω του δίσκου που θα έπρεπε να αφήσει στη μέση.

Η θάλασσα όμως εκείνο τον καιρό έφερνε ανθρώπους ξένους και δεν μπορούσα να μην τα πω.

Ο Χαρούλης είναι γνωστός και αγαπητός σε όλους μας. Ο Παλαμάς είναι γνωστός σε όλους μας αλλά σε πόσους είναι όντως αγαπητός; Ο Λουκάς Θάνος δεν είναι γνωστός σε όλους μας άλλα όλοι αγαπάμε τα κομμάτια του μέσα από την φωνή του Νίκου Ξυλούρη.

Η παρουσίαση του νέου δίσκου του Χαρούλη ‘Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου’ με στίχους παρμένους από την ποίηση του Κωστή Παλαμά και μουσική από τον Λουκά Θάνο, έγινε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλοσοφικής. Η επιλογή του χώρου για αυτή την εκδήλωση, δεν ήταν τυχαία αλλά έγινε με σκοπό να τιμηθεί ο Κωστής Παλαμάς,  ο οποίος ήταν Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1897 και για 31 χρόνια.

“Η ποίηση είναι σαν τα κλειδιά που έχουμε στο τραπέζι, που τα παίρνεις και ξεκλειδώνεις μια πόρτα,” λέει ο Γιάννης Χαρούλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!