Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: O Stephen Hawking και η ποπ κουλτούρα
[Oneman]: O Stephen Hawking και η ποπ κουλτούρα

[Oneman]: O Stephen Hawking και η ποπ κουλτούρα

Όταν ο Stephen Hawking μίλησε για τη συμμετοχή του στους Simpsons, είπε ότι οι περισσότεροι τον ξέρουν από τα ‘Simpsons’ παρά από την επιστήμη του. Και δεν το είπε για κακό. Το είπε ως κάτι πραγματικό.

Γιατί πράγματι ξέρουμε τον Stephen Hawking από πάντα χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τι έχει κάνει -πέρα από το ότι είναι ένας λαμπρός επιστήμονας- ή ακόμα και να μας εξηγήσει κάποιος ή να διαβάσουμε, αν δεν είμαστε του χώρου, δεν θα καταλάβουμε. Είναι μαζί με τον Einstein οι δύο πιο ποπ επιστήμονες που έχουν περάσει από τη γη.

Ο Stephen Hawking έφυγε σήμερα στα 76 του χρόνια, 54 χρόνια μετά την διάγνωση της νόσου του κινητικού νευρώνα, που οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών του έδιναν μόνο 2 χρόνια ζωής. Σε αυτά τα χρόνια ο Hawking εξελίχθηκε σε σύμβολο της εξέλιξης της επιστήμης, αλλά και σε σύμβολο της ποπ κουλτούρας.

Παρακάτω είναι μόνο μερικές από τις απεικονίσεις του στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Star Trek

Το 1993 ο Stephen Hawking εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια του ‘Star Trek: The Next Generation’ παίζοντας πόκερ με τον Einstein, τον Νεύτωνα και τον Data. Ο Data

Futurama

Παρόμοια ιδέα βρίσκεται και πίσω από τις δύο εμφανίσεις του στο ‘Futurama’, που κάνει mingling με πολιτικούς ηγέτες και επιστήμονες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!