Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Shadow of Truth, το true crime διαμαντάκι του Netflix
[Oneman]: Shadow of Truth, το true crime διαμαντάκι του Netflix

[Oneman]: Shadow of Truth, το true crime διαμαντάκι του Netflix

Τα τέσσερα επεισόδια του ισραηλίτικου, αστυνομικού ντοκιμαντέρ Shadow of Truth’ ήταν μια έκπληξη που άφησε ένα γερό μούδιασμα. Κοιτούσα αποσβολωμένος τους τίτλους τέλους, μέχρι να με επαναφέρει η αυτόματη αναπαραγωγή του Netflix και να κλείσω τον υπολογιστή. Ύστερα, έπεσα να κοιμηθώ με δυσκολία, καθώς τα πρόσωπα και τα γεγονότα της σειράς τριβέλιζαν το μυαλό μου.

Την επόμενη μέρα διάβαζα στην Wikipedia το άρθρο της υπόθεσης με την οποία ασχολείται η σειρά, όπως κάνω κάθε φορά που ανακαλύπτω μια δολοφονία που έμεινε ανεξιχνίαστη, όπως η δολοφονία Ταχτσή, ή εξιχνιάστηκε με την εύρεση κάποιου ‘τέλειου θύματος’, όπως το 1948, στην περίπτωση φυλάκισης του Στακτόπουλου στην υπόθεση δολοφονίας του Αμερικάνου δημοσιογράφου Τζόρτζ Πολκ ή στην ακόμα αμφιλεγόμενη, αλλά πολλαπλώς τεκμηριωμένη, δικαστική πλάνη της υπόθεσης του Δράκου του Σειχ Σου που οδήγησε στην θανατική καταδίκη του Αριστείδη Παγκρατίδη, είκοσι χρόνια αργότερα, στην Θεσσαλονίκη.

Το ‘Shadow of Truth’ πιάνει το νήμα μιας υπόθεσης που έχει αφήσει πληγές στην ισραηλίτικη κοινωνία και όχι άδικα, αν σκεφτείς πως ο χειρότερος εφιάλτης ενός γονέα (στην συγκεκριμένη περίπτωση του Shmuel και της Ilana Rada) πήρε σάρκα και οστά στις 6 Δεκεμβρίου του 2006.

Εκείνο το μεσημέρι, στην μικρή πόλη του Κατσρίν, στα υψίπεδα του Γκολάν, η 13χρονη Tair Rada δεν επιστρέφει στο σπίτι της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!