Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Το ‘Last of the Starks’ ίσως έλυσε τον γρίφο της ηγεσίας του Westeros
[Oneman]: Το ‘Last of the Starks’ ίσως έλυσε τον γρίφο της ηγεσίας του Westeros

[Oneman]: Το ‘Last of the Starks’ ίσως έλυσε τον γρίφο της ηγεσίας του Westeros

Το απογοητευτικό 4ο επεισόδιο του ‘Game of Thrones’ , ‘The Last of the Starks’ , σε μεγάλο βαθμό βασίστηκε αφηγηματικά σε μια κεντρική φιλοσοφία που απασχόλησε τους διαλόγους του Tyrion και του Varys. Το κοινό καλείται να ενστερνιστεί – ή έστω να επεξεργαστεί – το εξής: Ο πιο ικανός ηγέτης είναι αυτός που δεν θέλει να είναι ηγέτης. Ο ταπεινός. Ο μη φιλόδοξος. (Και ο έχων πέος, επίσης, απ’ ότι μας ενημέρωσαν κιόλας).

Με τη βολική επαγωγική μέθοδο του Varys λοιπόν, ο Jon Snow φαίνεται να αναδεικνύεται ως ο καλύτερος υποψήφιος για τον Θρόνο. Κι αν ο Tyrion προσπαθεί να αντισταθεί στην ιδέα της Αράχνης, στην πραγματικότητα φλερτάρει μαζί της. Αφήνοντας στην άκρη για λίγο τα προβλήματα στην ίδια τη συλλογιστική τους, θα ρίξω στο τραπέζι κάτι διαφορετικό. Έναν υποψήφιο που φαίνεται να συμπληρώνει τα κουτάκια τους ακόμη καλύτερα κι απ’ τον Jon. Και ίσως το ‘Last of the Starks’ μας τον έδειξε με το πιο διακριτικό νεύμα.

Η παρακάτω θεωρία έχει spoilers από το ‘Last of the Starks’.

Στο ίδιο επεισόδιο όπου ο Jon βαφτίστηκε πιο κατάλληλος για τον Θρόνο ακριβώς επειδή δεν τον θέλει, κάποιος άλλος εξομολογήθηκε ότι «δεν θέλει» γενικά. Καθόλου και τίποτα.

Ο Bran το Κοράκι δεν έχει τις φιλοδοξίες, τις αδυναμίες, τους πειρασμούς, τις επιθυμίες ενός ανθρώπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!