Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Η κούρσα των Όσκαρ ξεκίνησε: Τα πρώτα βραβεία σε ‘Arrival’ και ‘Manchester by the Sea’
[Oneman]: Η κούρσα των Όσκαρ ξεκίνησε: Τα πρώτα βραβεία σε ‘Arrival’ και ‘Manchester by the Sea’

[Oneman]: Η κούρσα των Όσκαρ ξεκίνησε: Τα πρώτα βραβεία σε ‘Arrival’ και ‘Manchester by the Sea’

Και τώρα περνάμε επισήμως στην περίοδο εκείνη όπου όλα τα σάιτς θα συζητούν τα βραβεία κάθε λογής ένωσης και θεσμού, κυρίως σε ταινίες που δεν έχουν ακόμα βγει στις ελληνικές αίθουσες. Η κούρσα για τα Όσκαρ έχει αυτό το παράδοξο, για εμάς στην Ελλάδα τουλάχιστον. Οι περισσότερες από αυτές τις ταινίες δε θα βγουν στις αίθουσες μέχρι να αποκτήσουν το κατάλληλο βραβειακό momentum, επειδή -κι αυτό είναι μια λογική σκέψη- ως τότε δε θα έχουν τίποτα βάσει του οποίου να πουληθούν στο μη εξειδικευμένο κοινό.

Το ‘Moonlight’ ας πούμε, για το οποίο σύντομα θα μιλήσουμε πολύ αναλυτικότερα, είναι μια ανεξάρτητη ταινία σεξουαλικής ενηλικίωσης που μιλάει για ζητήματα φυλής και προσανατολισμού, που στην Ελλάδα δύσκολα θα έκανε εισιτήρια. Όμως το ‘Moonlight’ των 7 υποψηφιοτήτων Όσκαρ είναι μια διαφορετική υπόθεση. Το πρόβλημα είναι πως οι υποψηφιότητες ανακοινώνονται στις 24 Ιανουαρίου άρα ως τότε παίζουμε παιχνίδι υπομονής και εικασιών.

Το ‘Moonlight’ είναι μία μόνο από τις πολλές εξαιρετικές ταινίες (ή έστω εξαιρετικών δημιουργών ταινίες, επειδή δεν τις έχουμε δει ακόμα όλες) που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη φετινή οσκαρική κούρσα. Το National Board of Review, η ένωση κριτικών που απονέμει τα βραβεία της δεκαετίες τώρα, ανοίγει παραδοσιακά την οσκαρική σεζόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!