Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Τι κάνει η Kirsten Dunst στην κορυφή μιας πυραμίδας
[Oneman]: Τι κάνει η Kirsten Dunst στην κορυφή μιας πυραμίδας

[Oneman]: Τι κάνει η Kirsten Dunst στην κορυφή μιας πυραμίδας

Δεν είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Θα ήθελα να το γνωρίζεις αυτό εξαρχής. Ναι, το ξέρω, ότι κάτι σου θυμίζει η συγκεκριμένη ιστορία. Ότι σου έρχονται, ενδεχομένως, στο μυαλό ένα σωρό αντίστοιχες εταιρείες στην λογική της FAM (Founders American Merchandise), που υπόσχονται στους πωλητές τους ότι θα ζήσουν το ‘βιλάρα, αμαξάρα και καδένα χρυσή’ αμερικάνικο όνειρο αρκεί να ‘στρατολογήσουν’ ένα ακόμη πωλητή που θα αγοράζει το προϊόν από τους ίδιους. Προφανώς σε προνομιακή τιμή.

Αυτό που λέγανε στο χωριό μου (την Καλλιθέα των ’90s) καραμπινάτη πυραμίδα. Και όχι από το καλό είδος, αυτό του Χέοπα. Από το άλλο, αυτό που καταλήγεις πίσω από τα σίδερα. Εννοείται πως το Οn Becoming a God In Central Florida (άψογος ο τίτλος, δεν συμφωνείς;) δεν έχει καμία σχέση με υπαρκτές εταιρείες. Ποιος έχει το χρόνο τώρα να τραβολογιέται στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση;

Εδώ βρισκόμαστε στην κεντρική Φλόριντα, πίσω στα ’90s, και παρακολουθούμε μια νεαρή μητέρα (Kirsten Dunst) που βλέπει τον σύζυγό της (ο φάντης μπαστούνης/ δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να μην παίζει Alexander Skarsgaard ) να παρατάει την δουλειά του προκειμένου να αφοσιωθεί φουλ τάιμ στην πυραμιδωτή εταιρεία καθαριστικών που του πούλησε την υπόσχεση ότι θα είναι πλέον κύριος του εαυτού του.

Ότι δηλαδή θα είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, όπως ο ιδρυτής της FAM, Obie Garbeau II, που αντιμετωπίζει την εταιρεία ως την προσωπική του αίρεση και ζητά από τους brain washed υπαλλήλους του να αποδείξουν την αφοσίωσή τους πληρώνοντας ένα βαρύ οικονομικό, αλλά και ψυχοσωματικό κόστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!