Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Οι καλύτερες ταινίες του 2019
[Oneman]: Οι καλύτερες ταινίες του 2019

[Oneman]: Οι καλύτερες ταινίες του 2019

Ήταν μια πολύ παράξενη κινηματογραφική χρονιά. Τα δύο μεγαλύτερα κινηματογραφικά Φεστιβάλ, αυτά που δίνουν τον τόνο για τη σεζόν που ακολουθεί, χρησιμοποίησαν την ισχύ τους με ακραία αντιφατικό τρόπο: οι Κάννες έδωσαν για πρώτη φορά τον Φοίνικα σε ταινία από την Νότιο Κορέα, αναδεικνύοντας ένα από τα πιο συνεπή και σημαντικά εθνικά σινεμά και βοηθώντας μια ταινία σαν τα «Παράσιτα» κι ένα δημιουργό σαν τον Μπονγκ Τζουν-χο να φλερτάρουν με το mainstream.

Η Βενετία σόκαρε δίνοντας τον Λέοντα στο κομιξικής προέλευσης «Τζόκερ», ρίχνοντας μια γέφυρα ανάμεσα σε κόσμους που μέχρι πρότεινος θεωρούνταν ξένοι, ένα τελευταίο γκρεμισμένο σύνορο στο τέλος μιας δεκαετίας όπου το λαϊκό και το εξεζητημένο μπορούσαν να απέχουν ένα τουήτ στην ίδια οθόνη.

Στο τέλος, και τα δύο Φεστιβάλ πέτυχαν διάνα . Το “φεστιβαλικό” σινεμά κάποτε αποτελούσε κοροϊδευτικά συνώνυμο ενός σινεμά εσωτερικού και απομακρυσμένο από τον κόσμο. Φέτος, αφορά τις δύο (μη νετφλιξικές, έστω) ταινίες που ο κόσμος είδε και συζήτησε και αγάπησε περισσότερο, δύο αγνές, αληθινές επιτυχίες. Ποια πλευρά ήρθε πιο κοντά στην άλλη; Βρέθηκαν κάπου στη μέση; Νιώθω πως ναι- η εύκολη πρόσβαση και η αμεσότητα της ιντερνετικής συζήτησης και ανάλυσης έχει φέρει το σινεφίλ σινεμά πιο κοντά από ποτέ στον κόσμο (απόδειξη ότι συζητάμε σοβαρά για πιθανό Όσκαρ Σκηνοθεσίας για μια κορεάτικη ταινία ένα χρόνο μετά το Όσκαρ Σκηνοθεσίας σε μια μεξικάνικη) αλλά το ίδιο ισχύει και για το εμπορικό, “ηρωικό” σινεμά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!