Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Είναι ο Ανδρέας Γεωργίου ο Παπακαλιάτης του 2019;
[Oneman]: Είναι ο Ανδρέας Γεωργίου ο Παπακαλιάτης του 2019;

[Oneman]: Είναι ο Ανδρέας Γεωργίου ο Παπακαλιάτης του 2019;

Μέχρι το πρόσφατο παρελθόν η σκηνοθεσία είχε πάντα λιγότερη σημασία στην τηλεόραση και στην ξένη (και με αυτό εννοούμε κυρίως την αμερικάνικη) και στην ελληνική. Τα τελευταία χρόνια, αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει, προς το παρόν όμως όχι και σε εμάς. Έτσι στην ελληνική τηλεόραση μιλάμε για σεναριογράφους και όχι σκηνοθέτες. Οι μόνες εξαιρέσεις στον κανόνα υπήρξαν ο Μανουσάκης, ο Κοκκινόπουλος, ο Παπακαλιάτης και ο Ανδρέας Γεωργίου. Αυτό που κατάφεραν λοιπόν ήταν το κοινό να ξέρει ότι εκείνοι σκηνοθετούν.

Καθίσαμε και σκεφτήκαμε λοιπόν και είδαμε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται ο Ανδρέας Γεωργίου από το κοινό θυμίζει την εποχή που βασίλευε στην τηλεόραση ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Έτσι πήραμε ένα ένα τα κοινά και τα μη κοινά τους σημεία και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

+1 Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί

Και ο Παπακαλιάτης και ο Γεωργίου σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν. Ο Παπακαλιάτης πρωταγωνιστεί πάντα σε ό,τι έχει σκηνοθετήσει, ενώ ο Γεωργίου έχει σκηνοθετήσει και πέντε σειρές στις οποίες δεν έπαιξε. Αυτές είναι το ‘Ανθρώπων Πάθη’, το ‘Βαλς με 12 θεούς’, το ‘Ρουά Ματ’, τα ‘Δίδυμα Φεγγάρια’ και το ‘Κόκκινο Νυφικό’.

-1 Δεν γράφει το σενάριο

Ο Παπακαλιάτης έχει πρωταγωνιστήσει και γράφει το σενάριο σε όλα τα σίριαλ και τις ταινίες του. Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει γράψει το σενάριο στο ντεμπούτο του στην τηλεόραση με τους ‘31 δρόμους’ το 2007 στο MEGA, όπου επίσης πρωταγωνιστούσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!