Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Χωρίς αυτό το ντοκιμαντέρ, θα είχαμε ξεχάσει τις θεωρίες συνομωσίας για την προσελήνωση
[Oneman]: Χωρίς αυτό το ντοκιμαντέρ, θα είχαμε ξεχάσει τις θεωρίες συνομωσίας για την προσελήνωση

[Oneman]: Χωρίς αυτό το ντοκιμαντέρ, θα είχαμε ξεχάσει τις θεωρίες συνομωσίας για την προσελήνωση

«Το ακόλουθο πρόγραμμα σχετίζεται με ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Οι θεωρίες που παρουσιάζονται δεν είναι η μοναδική πιθανή ερμηνεία.

Προσκαλούμε τους θεατές να κρίνουν βάσει όλων των διαθέσιμων πληροφοριών».

Στην πραγματικότητα, το ‘Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon?’ δεν σε προσκαλεί να κάνεις τίποτα τέτοιο. Μετά την απομάκρυνση της εισαγωγικής κάρτας, η επιβλητική φωνή του Mitch Pileggi αναλαμβάνει χρέη αφήγησης του ντοκιμαντέρ και σε προετοιμάζει ότι «υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται πως το να πιστεύεις στο μικρό βήμα για τον άνθρωπο απαιτεί ένα τεράστιο άλμα… πίστης», πακέτο με μια δραματική παύση που υπόσχεται μια σκανδαλώδη συνέχεια.

Το TV special που παρουσίασε το αμερικανικό Fox στις 15 Φεβρουαρίου του 2001 – με την επανάληψη στις 19 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς – δύσκολα θα μπορούσε να βρει ιδανικότερο αφηγητή. Ο Pileggi υποδυόταν τότε τον Walter Skinner στα ‘X-Files’ . Όποιος έχει υπάρξει έστω και χαλαρός φαν της σειράς, ξέρει ότι ο μετριοπαθής Skinner προσπαθούσε πάντα να προστατεύσει τους πράκτορές του. Eκπροσώπευε όμως και την αυστηρή, γραφειοκρατική φωνή του FBI. Γι’ αυτό και τα ‘X-Files’ λάτρευαν να τον σπρώχνουν όλο και πιο κοντά στη σκοτεινή πλευρά, να τον δελεάζουν με συνομωσίες που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Καλύτερος αφηγητής από αυτόν θα ήταν μονάχα η δύσπιστη Scully.

Αλλά δεν ανακάλυψε τις θεωρίες για την ψεύτικη προσελήνωση στο ‘Did We Land on the Moon?’. To 1969 οι New York Timesέγραφαν ότι «ορισμένοι θαμώνες σε μπαρ του Σικάγο δηλώνουν δημόσια ότι ο περίπατος του Apollo 11 στο φεγγάρι τον περασμένο Ιούλιο ήταν στημένος από το Χόλιγουντ στην έρημο της Nevada». Άλλοι, σύμφωνα με το Smithsonian και την αναφορά του σε άρθρο της Atlanta Constitution από το 1970, ένιωθαν ότι «ο Neil Armstrong έκανε το μικρό του βήμα κάπου στην Αριζόνα».

- Ο Armstrong επιβιβάζεται ξανά μετά την εξερεύνησή του εκτός σκάφους -

Την πιο βαριά δουλειά όμως την έκανε ο Bill Kaysing.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!