Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Από τη Raccoon City στην Πομπηία: Οι ταινίες του Paul W.S. Anderson
[Oneman]: Από τη Raccoon City στην Πομπηία: Οι ταινίες του Paul W.S. Anderson

[Oneman]: Από τη Raccoon City στην Πομπηία: Οι ταινίες του Paul W.S. Anderson

“O Paul W.S. Anderson είναι ένας από τους τελευταίους απολύτως αφοσιωμένους σκηνοθέτες είδους σε αιχμαλωσία.” ~ Dave Kehr (Chicago Tribune, New York Times, MoMA)

Μοιάζει ίσως περίεργο να μιλάμε για παραγνωρισμένους σκηνοθέτες δράσης σε μια εποχή όπου η mainstream κριτική έχει αποδεχτεί τόσο ανοιχτά ταινίες όπως της Marvel ή αγκαλιάζει franchise σαν το ‘Fast and Furious’, όμως ο Paul W.S. Anderson βρίσκεται πραγματικά στο περιθώριο της αποδοχής, συγκεντρώνοντας παθιασμένες φωνές υπεράσπισης όσο και μνημειώδη απόρριψη, με τις ταινίες του να κυμαίνονται σε κάτι 14άρια στο Rotten Tomatoes όταν καρμπόν περιπέτειες εργοστασίου χτυπάνε βαριεστημένα 75άρια.

Εμείς είμαστε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για την αισθητική ακρότητα όμως, και για τον Paul W.S. Anderson, που γυρίζει με την άνεσή του σκηνές όπως αυτή:

To ότι μια περιπέτεια όπως αυτή συνάντησε την βαριεστημένη αδιαφορία της mainstream κριτικής μου είναι κάτι το ακατανόητο, και δεν είμαι ο μόνος.

“Το τελευταίο ‘Resident Evil’ δεν κατάφερε να προβληθεί για τους κριτικούς – επειδή οι κριτικοί απέτυχαν απέναντι στο ‘Resident Evil’,” γράφει ο εξαιρετικός Calum Marsh στη National Post με αφορμή την έξοδο της τελευταίας ταινίας του franchise τον περασμένο Ιανουάριο. Και είναι αλήθεια! Όταν στο ‘Resident Evil: Retribution’ o Anderson στήνει ένα διαρκούς, αποστομωτικής δράσης φιλμικό βιντεογκέιμ πάνω στη μνήμη, την αντιγραφή και τα επίπεδα της αλήθειας, και η αντίδραση είναι “προχειροφτιαγμένο, μια από τα ίδια”, τότε τι άλλο μπορείς να κάνεις από το να ανασηκώσεις τους ώμους σου και να προχωρήσεις παρακάτω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!