Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Ο Άντονι Χόροβιτς γράφει παιδικά βιβλία για να διορθώσει τα παιδικά του χρόνια
[Oneman]: Ο Άντονι Χόροβιτς γράφει παιδικά βιβλία για να διορθώσει τα παιδικά του χρόνια

[Oneman]: Ο Άντονι Χόροβιτς γράφει παιδικά βιβλία για να διορθώσει τα παιδικά του χρόνια

Αν ο Σέρλοκ Χολμς ανέβαινε στον πάνω όροφο των Public στην πλατεία Συντάγματος θα επεξεργαζόταν εκατοντάδες πληροφορίες το λεπτό για όλες τις φιγούρες που απολαμβάνουν καθημερινά τον καφέ τους. Πιθανότατα να συλλάμβανε και μερικές από αυτές, στοιχειοθετώντας το ‘έγκλημα’ μέσα από αποδείξεις που μόνο το μυαλό του θα μπορούσε να γεννήσει. Ο κύριος που κάθεται απέναντί μου γνωρίζει καλά το μυαλό αυτό. Το Ίδρυμα Arthur Conan Doyle, άλλωστε, τον επέλεξε πριν από χρόνια για να γράψει δύο νέες περιπέτειες (‘The House of Silk’ και ‘Moriarty’) του Σέρλοκ Χολμς.

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που ο Άντονι Χόροβιτς καταπιάνεται με θρύλους. Η του πένα έχει γράψει και τις νέες περιπέτειες του Τζειμς Μποντ. Κι ο ίδιος, άλλωστε, έναν ζωντανό θρύλο αποτελεί. Με δημοφιλείς σειρές αστυνομικών βιβλίων (μόνο οι περιπέτειες του έφηβου κατάσκοπου Άλεξ Ράιντερ έχουν φιλοξενηθεί σε εκατομμύρια σπίτια), βραβευμένες τηλεοπτικές σειρές (όπως οι ‘Foyle’s War’ και ‘Midsomer Murders’), αλλά και παιδικά βιβλία. Που ξορκίζουν τα άσχημα παιδικά του χρόνια.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Θα νιώθω ένοχος αν μιλούσα για δυστυχισμένα παιδικά χρόνια, καθώς υπάρχουν πολλά φτωχά και άρρωστα παιδιά στον κόσμο, ενώ εγώ ήμουν ένα πλούσιο παιδί που είχε όλες τις ανέσεις. Ωστόσο, μεγάλωσα σε ένα προβληματικό περιβάλλον. Όταν ήμουν οκτώ χρονών οι γονείς μου με έστειλαν σε ένα ιδιαίτερα αυστηρό σχολείο όπου κυριολεκτικά καταστράφηκε η αυτοπεποίθησή μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!