Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Η Αγγελική Παπούλια δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να παίξει τον νέο της ρόλο
[Oneman]: Η Αγγελική Παπούλια δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να παίξει τον νέο της ρόλο

[Oneman]: Η Αγγελική Παπούλια δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να παίξει τον νέο της ρόλο

Η Αγγελική Παπούλια είναι κάτι παραπάνω από μια απ’τις σημαντικότερες ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού σινεμά: είναι μια ερμηνεύτρια που το έχει καθορίσει μέσα από λίγους, επιλεγμένους ρόλους της. Από τον «Κυνόδοντα» ως τον «Αστακό», κι από την «Έκρηξη» ως το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» καταφέρνει πάντα κάτι παραπάνω από το να γεμίζει απλώς την οθόνη: να σε κάνει να νιώθεις πως παρακολουθείς ένα σύμπαν που έχει δημιουργηθεί γύρω της, γύρω από αυτή τη μία ερμηνεία που παρακολουθείς.

Διαλέγει τις λέξεις της με ηρεμία και σκέψη καθώς μας ταξιδεύει σε βάθος στην ερμηνευτική της διαδικασία στη διάρκεια ενός πρωινού καφέ στο φετινό, 60ό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται εκεί με διπλή αποστολή, ως μέλος της κριτικής επιτροπής (η οποία έδωσε και πολύ καλά βραβεία, κατά την άποψή μας) και ως πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας του Σύλλα Τζουμέρκα, «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», που παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί στο ρόλο της Ελισάβετ, μιας σκληροτράχηλης αστυνόμου σε δυσμενή μετάθεση στο Μεσολόγγι, όπου νιώθει θυμό και απόσταση από την τοπική κοινωνία, κάνοντάς τη δουλειά της μέσα σε ένα νέφος οργής και καταχρήσεων, νιώθοντας πως έχει χαραμίσει τόσα χρόνια από τη ζωή της. Μέχρι που μια αυτοκτονία ξεκινά ένα ντόμινο αποκαλύψεων και αίματος και τη φέρνει στην τροχιά μιας άλλης γυναίκας που θέλει κι εκείνη με τον τρόπο της να αποδράσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!