Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: Αυτό είναι το νέο κινηματογραφικό Φεστιβάλ που έρχεται στην Αθήνα
[Oneman]: Αυτό είναι το νέο κινηματογραφικό Φεστιβάλ που έρχεται στην Αθήνα

[Oneman]: Αυτό είναι το νέο κινηματογραφικό Φεστιβάλ που έρχεται στην Αθήνα

Με τις Νύχτες Πρεμιέρας και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης να γεμίζουν τα προγράμματα των σινεφίλ στο φθινοπωρινό μισό της σεζόν, η ανοιξιάτκη περίοδος πάντα έμοιαζε αρκετά ανοιχτή για κάποιο παρόμοιο εγχείρημα. Οι δυσκολίες είναι πρακτικές βέβαια: εκείνη την περιόδο το φεστιβαλικό πρόγραμμα δεν προλαβαίνει να έχει ταινίες από τις Κάννες, ενώ στην οσκαρική περίοδο έχουν ήδη παίξει όλα τα προηγούμενα πρεστίζ φιλμ. Ωστόσο πάντα υπάρχουν πράγματα που αξίζει να ανακαλυφθούν, κι αυτή είναι η πρόκληση που έρχεται να αντιμετωπίσει το νέο αυτό φεστιβαλικό εγχείρημα της πόλης.

Το 1ο En Lefko Film Festival θα τρέξει λοιπόν από τις 26 Απριλίου ως τις 3 Μαϊου και στοχεύει να “ξεπεράσει τους περιορισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, να μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας.” Ωραιότατο όλο αυτό, και κρατάμε ιδιαιτέρως το κομμάτι περί παρουσίας της τηλεόρασης που, ειλικρινά, κάποτε έπρεπε να συμβεί. Επίσης υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον section που επιχειρεί να ρίξει τα τείχη ανάμεσα στο φεστιβάλ και στο κοινό του.

Η ταινία έναρξης θα είναι το ‘The Lost City of Z’ του σημαντικού σκηνοθέτη James Gray (‘The Immigrant’, ‘We Own the Night’), με τον Charlie Hunnam (‘Pacific Rim’, ‘Sons of Anarchy’) να πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός αληθινού εξερευνητή που εξαφανίστηκε ψάχνοντας μια μυστηριώδη πόλη στον Αμαζόνιο το 1920.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!