Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: 8 βιογραφικές ταινίες για Έλληνες τραγουδιστές που θέλουμε να δούμε
[Oneman]: 8 βιογραφικές ταινίες για Έλληνες τραγουδιστές που θέλουμε να δούμε

[Oneman]: 8 βιογραφικές ταινίες για Έλληνες τραγουδιστές που θέλουμε να δούμε

Αν και ο χαμός που γίνεται με το Bohemian Rhapsody, δεν φαίνεται τελικά να αξίζει τον κόπο, ωστόσο ξύπνησε πάλι μέσα μας αυτήν τη δίψα για μουσικές βιογραφίες (όσοι έχουμε μέσα μας κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Είστε κι άλλοι, έτσι;). Από το ‘Doors’ και το ‘Walk the Line’ μέχρι το ‘Sid and Nancy’ και το ‘Straight Outta Compton’, οι εξωφρενικές ζωές μεγάλων μουσικών έχουν βγει στη φόρα και άλλες φορές ήμασταν εκεί για να χειροκροτήσουμε όρθιοι και άλλες για να κράξουμε την παπάτζα που βλέπαμε.

Από ελληνικές ταινίες όμως, δεν θα λέγαμε ότι υπάρχουν και πολλές αυτού του είδους. Ίσως το ‘Να μ’αγαπάς’ (2003) του Θωμόπουλου (μην το μπερδεύετε με τον ‘Ασυμβίβαστο’ του ίδιου) που έδειχνε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής του Σιδηρόπουλου να αποτελεί μία φιλότιμη εξαίρεση, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Το ‘Ρεμπέτικο’ ίσως, όπου αν και όλοι ξέρουν ότι μιλάει για τη Μαρίκα Νίνου, πουθενά δεν το λέει ανοιχτά, και φυσικά ούτε το ‘Ουζερί Τσιτσάνης’ θα μπορούσαμε να το πούμε ‘βιογραφική ταινία’ (ούτε καν καλή ταινία).

Έτσι καθίσαμε και σκεφτήκαμε μερικά φιλμ τέτοιου είδους που θα θέλαμε να δούμε. Εννοείται ότι αφήσαμε δεκάδες απ’ έξω, οπότε νιώσε ελεύθερος να μας προτείνεις κι εσύ όποια σκεφτείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!