Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Oneman]: 5 best sellers που αρχικά απορρίφθηκαν από τους εκδοτικούς
[Oneman]: 5 best sellers που αρχικά απορρίφθηκαν από τους εκδοτικούς

[Oneman]: 5 best sellers που αρχικά απορρίφθηκαν από τους εκδοτικούς

Η έκδοση ενός βιβλίου, ειδικά ενός πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Αν νομίζεις δηλαδή πως με το που θα γράψεις ΤΕΛΟΣ στην τελευταία σελίδα τους αριστουργήματός σου, η επόμενη μέρα θα σε βρει στο τυπογραφείο να διαλέγεις εξώφυλλο, με ένα πολυσέλιδο συμβόλαιο στα χέρια σου…. Ε, δεν ξέρω πώς να στο πω, αλλά καμία σχέση.

Μην το παίρνεις όμως κατάκαρδα, όπως θα δεις και παρακάτω έχει συμβεί και στους καλύτερους. Εκτός και αν διαλέξεις άλλον τρόπο, τον ΒΟΟΚΟΟ . Θα στο εξηγήσουμε και αυτό παρακάτω! Κι από 1/8 ξεκινάει μια νέα υπηρεσία, η διάθεση των βιβλίων των συγγραφέων του Bookoo από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός.

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος, Τζόαν Ρόουλινγκ

“Τις απορρίψεις του Πότερ τις έχω φυλαγμένες σε ένα κιβώτιο στη σοφίτα μου” είχε γράψει η πρώτη γυναίκα συγγραφέας στον κόσμο που έγινε δισεκατομμυριούχος, με αφορμή ένα νέο κύμα απορρίψεων που είχε λάβει, όταν μετά την ολοκλήρωση του φαινομένου του Χάρι Πότερ αποφάσισε να συνεχίσει τη συγγραφική της καριέρα με ψευδώνυμο.

Καυτή σοκολάτα, Τζόαν Χάρις

Στην ίδια συζήτηση στο twitter πρόσθεσε την εμπειρία της και η Τζόαν Χάρις: «Αν έβαζα μαζί όλες τις απορριπτικές επιστολές για το Καυτή σοκολάτα, θα έφτιαχνα ολόκληρο γλυπτό», έγραψε. Για την ιστορία, το βιβλίο της εκδόθηκε το 1999 και όπως μάλλον ήδη γνωρίζεις έγινε best seller, ενώ γυρίστηκε και σε ταινία το 2000 με τη Ζυλιέτ Μπινός και έλαβε 5 υποψηφιότητες για Οσκαρ.

Αναζητώντας το χαμένο χρόνο, Μαρσέλ Προυστ

Λογικά γνωρίζεις πως το βιβλίο Αναζητώντας το χαμένο χρόνο (1913) αφορά την παρακμή της αριστοκρατίας και την άνοδο των μεσαίων τάξεων, που σημειώθηκαν στην Γαλλία κατά την διάρκεια της Τρίτης Δημοκρατίας και το τέλος του αιώνα. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι πως πρόκειται για αυτοέκδοση, καθώς μετά τις αλλεπάλληλες απορρίψεις ο συγγραφέας αποφάσισε να πληρώσει για να δει το έργο του να κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ, καθώς πλέον υπάρχει ακόμα πιο εύκολος τρόπος να εκδώσεις, να προωθήσεις και να πουλήσεις το βιβλίο σου, μέσω του BOOKOO , της νέας πρωτοποριακής online υπηρεσίας, με την οποία κάθε συγγραφέας μπορεί να δημιουργήσει μόνος του το βιβλίο του, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να «παραγγείλει» υπηρεσίες εικονογράφησης, επιμέλειας, σχεδιασμού εξωφύλλου και να πουλήσει το έργο του σε όλο τον κόσμο, κρατώντας όλα τα κέρδη για τον εαυτό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONEMAN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!