Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewsIt]: Βγαίνουν από το αρχείο οι δικογραφίες για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;
[NewsIt]: Βγαίνουν από το αρχείο οι δικογραφίες για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

[NewsIt]: Βγαίνουν από το αρχείο οι δικογραφίες για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

Το ενδεχόμενο ανάσυρσης της δικογραφίας για τα δάνεια που δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία εξετάζει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου ζήτησε να του διαβιβαστούν από τη Βουλή τα πρακτικά με την τοποθέτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομματων και ΜΜΕ. Ο κ. Αθανασίου ζήτησε τη διαβίβαση των πρακτικών προκειμένου να διερευνήσει αν με βάση όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, υπάρχει δυνατότητα ανάσυρσης της υποθεσης από το αρχείο και – πιθανόν- άσκησης δίωξης για τα δάνεια άνω των 250 εκατομμυριων ευρώ σε περίπου 50 τραπεζικά στελέχη και τουλάχιστον 10 πολιτικά πρόσωπα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση ωστόσο η έρευνα μπήκε στο αρχείο τον Απρίλιο του 2013 μετά από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αφού προηγουμένως στελέχη της τράπεζας της Ελλαδος και των τραπεζών που ειχαν δωσει τα δάνεια, ειχαν καταθέσει ως μάρτυρες στους εισαγγελείς πως η τροπολογία αφορά και τα δάνεια των κομματων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!