Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewsIt]: Βασιλική Θάνου κατά πάντων! Οργισμένη ανακοίνωση!
[NewsIt]: Βασιλική Θάνου κατά πάντων! Οργισμένη ανακοίνωση!

[NewsIt]: Βασιλική Θάνου κατά πάντων! Οργισμένη ανακοίνωση!

“Υπό την ιδιότητά μου, ως εν ενεργεία Προέδρου του Αρείου Πάγου αλλά και ως έχουσας επί πολλά έτη υπηρετήσει τον δικαστικό συνδικαλισμό, θεωρώ ότι δικαιούμαι απευθυνόμενη προς όλους τους Δικαστικούς Λειτουργούς να καλέσω να επικρατήσει η ευπρέπεια και η αυτοσυγκράτηση την οποία ο Δικαστής επιβάλλεται να διαθέτει, καθώς και η ενότητα και συνεργασία μεταξύ όλων των Δικαστικών Ενώσεων”.

Με αυτά τα λόγια η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου για πρώτη φορά παίρνει δημόσια θέση για την ίδρυση της νέας Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστικών Λειτουργών και απαντά στις αιτιάσεις και την κριτική για τη δημιουργία της κάνοντας λόγο για “νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα” δικαστών και εισαγγελέων.

Σημειώνεται πως η κυρία Θάνου υπέγραψε πρώτη το καταστατικό της νέας Ενώσης η ίδρυση της οποίας εγκρίθηκε με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Η κυρία Θάνου κάνει λόγο για συνεχιζόμενες επιθέσεις των μελών Προεδρείου της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στα μέλη της νέας Ένωσης οι οποίες έχουν προκαλέσει απογοήτευση σε μεγάλο μέρος του δικαστικού σώματος.
Επιπλέον, με ιδιαιτέρα σκληρό τροπο αναφέρεται σε “μεθοδεύσεις”, απαντώντας στην επιστολή των τεσσάρων πρώην προέδρων δικαστικών ενώσεων που καλούσαν τους δικαστές και τους εισαγγελείς να μην μετέχουν στη νέα ένωση!

Αναλυτικά η δριμεία ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

Μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού Δικαστικών Λειτουργών, θεώρησα ότι πρέπει να τονισθούν τα εξής: Ιδιαίτερη απογοήτευση, για τον τρόπο της συμπεριφοράς τους, έχουν προκαλέσει, στο μεγαλύτερο μέρος του Δικαστικού Σώματος, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των μελών του Προεδρείου της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εναντίον των συναδέλφων τους, οι οποίοι ασκώντας το απόλυτα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, αποτέλεσαν τα ιδρυτικά μέλη της νεοσύστατης Δικαστικής ΄Ενωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων, τους λόγους για την ίδρυση της οποίας, κατά τρόπο πειστικό εξηγούν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης αυτής, σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!