Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Τράπεζα Πειραιώς: Το παρασκήνιο που “μπλοκάρει” τη νέα διοίκηση
[NewsIt]: Τράπεζα Πειραιώς: Το παρασκήνιο που “μπλοκάρει” τη νέα διοίκηση

[NewsIt]: Τράπεζα Πειραιώς: Το παρασκήνιο που “μπλοκάρει” τη νέα διοίκηση

Το παρασκήνιο και οι αιτίες της δυστοκίας για την τοποθέτηση νέας ηγεσίας στην Τράπεζα Πειραιώς. Ποια ονόματα ακούγονται ως επικρατέστερα για τη νέα διοίκηση και γιατί συναντήθηκαν Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Στουρνάρας.

Εκ διαμέτρου αντίθετα συμφέροντα και διαφορετικές προσεγγίσεις για το μέλλον της τράπεζας Πειραιώς είναι οι αιτίες που προκαλούν δυστοκία στην επιλογή του προέδρου και προπαντός του διευθύνοντος συμβούλου. Πλούσιο το παρασκήνιο και πολύ έντονες οι δράσεις και οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών.

Η μία πλευρά υποστηρίζει ότι η τράπεζα θα πρέπει να παίξει το ρόλο της πραγματικής τράπεζας που στηρίζει την ελληνική οικονομία, συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση και από την καλή πορεία της οικονομίας θα κερδίσει η ίδια και οι μέτοχοι.
Η άλλη πλευρά προσδοκά και επιδιώκει γρήγορες υπεραξίες, πολλά και γρήγορα κέρδη από τα “κόκκινα” δάνεια μέσω της ανάληψης της διαχείρισης και προπαντός της αγοράς αυτών σε χαμηλές τιμές.

Το πρώτο στρατόπεδo, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, απαρτίζουν οι Ελληνες μέτοχοι της τράπεζας με εκφραστή τους τον επίτιμο πρόεδρο Μιχάλη Σάλλα, η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!