Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewsIt]: Σκληρή απάντηση της Ελλάδας σε Ερντογάν: «Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική, ευρωπαϊκή»
[NewsIt]: Σκληρή απάντηση της Ελλάδας σε Ερντογάν: «Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική, ευρωπαϊκή»

[NewsIt]: Σκληρή απάντηση της Ελλάδας σε Ερντογάν: «Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική, ευρωπαϊκή»

- Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν!
– Ζήτησε δημοψήφισμα για το καθεστώς της Δυτικής Θράκης!
– Έφτασε τα σύνορα της Τουρκίας μέχρι «την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου»

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επέκτεινε τα σύνορα της Τουρκίας σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ενώ έθεσε θέμα Θεσσαλονίκης, νησιών του Αιγαίου αλλά και Δυτικής Θράκης.

«Η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα. Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς. Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη», τονίζεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τι είπε ο Ερντογάν

Είναι απίστευτα τα όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε Πανεπιστήμιο στην Ρίζε της Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!